Teknoloji

Microsoft Teknoloji Merkezi Türkiye’nin dijital dönüşümüne çok yönlü katkı yapıyor

microsoft teknoloji merkezi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Türkiye‘nin İstanbul’daki genel merkezinde bulunan Microsoft Teknoloji Merkezi, geçtiğimiz haziran ayında kapılarını açmıştı. Yazılım devinin Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki ilk yeni nesil teknoloji merkezi olan bu girişim, yola oldukça hızlı şekilde çıkmış gibi görünüyor.

Microsoft Teknoloji Merkezi’nde kısa süre içinde bulut teknolojilerinden yapay zekâya, IoT ve akıllı ev çözümlerinden robotlu üretim teknolojilerine, eğitim araçlarından modern çalışma ve akıllı şehir platformlarına kadar 150’nin üzerinde farklı çözüm dünya ile aynı anda sergilendi. Merkezde 32 Türk şirketinin 90 farklı yazılım çözümü de sergileniyor. Bu sayının önümüzdeki dönemde artması planlanıyor.

Türk şirketlerinin yazılım çözümleri, Microsoft Teknoloji Merkezi‘nin temel direkleri arasında bulunuyor. Microsoft yetkilileri de Türk BT ekosistemini dünyaya açmak istediklerinin altını çiziyor. Yerli çözüm ortaklarına dünyaya açılacak bir kapı vadeden Microsoft, bunun yanında şirketlere eğitim fırsatları da sağlıyor.

Microsoft Teknoloji Merkezi’ne gelenler, yeni nesil teknolojileri deneyimleyebiliyor. Bu teknolojilerin nasıl kıllanılacağı ve mevcut iş süreçlerine nasıl entegre edileceği de merkezde anlatılıyor. Bir eğitim platformu niteliğindeki merkezde, şirketlerin yeni nesil teknolojilerle ilgili bilgi seviyeleri de artırılacak.

Merkezdeki çözümlerin başında, Kurumsal Operasyonların Takibi, Yapay Zekâ ve Bilişsel
Teknolojiler, IoT ve Robot Teknolojileri, Bulut Bilişim ve Hibrit Bulut, CRM İşlemleri, Akıllı Ev
Sistemleri, Akıllı Şehir Çözümleri, Microsoft Eğitim Araçları, Karma Gerçeklik Deneyimi,
Güvenlik Teknolojileri, Üretkenlik Çözümleri, Modern İş Yeri Araçları, Bağlantılı Fabrika, Sanal Veri Merkezi Turu, Çok Kanallı Pazarlama, verilerin korunmasına dair GDPR ve KVKK
Uyumluluk Tanıtımları ve sunum odaları geliyor.

Microsoft Teknoloji Merkezi etkileyici çözümlere ev sahipliği yapıyor

Microsoft Teknoloji Merkezi, sergilenen teknolojilerin demolarının da yapılabildiği bir platform niteliği taşıyor. Örneğin, şirketlerin HoloLens‘i kullanarak geliştirdiği çözümlerin demolarını burada görmek mümkün oluyor. Microsoft’un artırılmış gerçeklik başlığı, şirketlere özellikle eğitim faaliyetleri konusunda önemli bir fayda sağlıyor.

Microsoft Azure Bilişsel Hizmetler platformunun üstüne kurulan servislerin demoları da merkezin etkileyici unsurları arasında bulunuyor. Azure Bulut Bilişsel Hizmetleri sayesinde uygulamalara, internet sitelerine ve botlara akıllı algoritmalar eklenebiliyor. Yüz tanıma, görüntü işleme ve resim tanıma teknolojilerinin akıcı işleyişi görenleri etkilemeyi başarıyor.

İLGİLİ HABERLER