Teknoloji

Microsoft Teams sanal toplantılarda kaosu azaltacak

microsoft teams

Microsoft’un kurumsal iletişim ve ortak çalışma platformu Microsoft Teams, üçüncü yaşını kutluyor. Bu kutlamanın uzaktan çalışmanın çok daha fazla önem kazandığı bir döneme denk gelmesinin ilginç bir tesadüf olduğu söylenebilir. Microsoft Teams’in 11 Mart’ta 32 milyon olan günlük aktif kullanıcı sayısının 18 Mart itibarıyla 44 milyona çıkmış olması, yaşanan değişimi oldukça net biçimde gösteriyor. Hatta bu artış ilk etapta platformda bazı sıkıntılara yol açmıştı.

Microsoft Teams’in aktif kullanıcı sayısı bir hafta içinde yüzde 40 oranında artarken; yazılım devi, servise hem koronavirüs salgını döneminde hem de sonrasında iletişimi kolaylaştıracak yeni özellikler ekledi.

Bu özellikler arasında ilk ön plana çıkan gerçek zamanlı gürültü bastırma oluyor. Eğer çevrimiçi bir toplantıdaysanız ve birisi klavyesinin tuşlarına sert şekilde basıyor ya da arka planda radyo dinliyorsa, bu sesler rahatsız edici olabiliyor. Microsoft Teams’in yeni özelliği, arka plandaki sesleri bastıracak ve kullanıcıların sadece konuşmacıyı duymasını kolaylaştıracak.

Microsoft Teams toplantılarında söz almak kolaylaşacak

Microsoft Teams’e yeni eklenen bir diğer özellik ise “Elini Kaldır” adını taşıyor. Uzaktan yapılan toplantılarda, özellikle de katılımcılar arasında çok konuşan kişiler varsa, söz almak zor olabiliyor. “Eline Kaldır” ikonuna tıklatıldığında tüm katılımcılara görsel bir sinyal gönderiliyor. Böylelikle söz almak kolaylaşıyor.

Sohbetler arasında geçişi kolaylaştıran Microsoft, Teams’e eklediği rezervasyon uygulamasıyla da platform üzerinde bir toplantı zamanı belirlemeyi kolaylaştırıyor. Çevrimdışı erişim ve düşük geniş bant kullanımı desteği de sunan Microsoft Teams, sohbetteki mesajların çevrimdışıyken de okunabilmesini ve bunlara cevap yazılabilmesini mümkün kılıyor. Yazılan cevaplar, internet bağlantısı sağlandığında karşı tarafa iletiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER