Teknoloji

Microsoft Teams için CarPlay desteği ve diğer yenilikler yolda

microsoft teams carplay

Microsoft, daha iyi kamera desteği ve isterseniz 7 gün 24 saat boyunca toplantılarda kalmanızı sağlayacak diğer iyileştirmelerle Microsoft Teams’deki uzaktan toplantı deneyimini geliştirmeye devam ediyor.

Geçen yıl Birlikte Modu’nun kullanıma sunulmasından ve bu yılın başlarında toplantıların geleceğine ilişkin bir vizyon gösteriminden sonra, Microsoft Teams çok yakında akıllı kameraları destekleyecek biçimde güncellenecektir. Bu kameralar Jabra, Neat, Poly ve Yealink gibi iş ortakları tarafından sağlanacak ve yapay zekâ destekli aktif konuşmacı takibi, çoklu video akışı ve kişi tanımayı mümkün kılacaktır.

Bunlar, Microsoft’un toplantıların geleceğine yönelik vaatlerinden bazılarını gerçekten yerine getirebilen ve toplantı odalarındaki kameraların bir odada kimin olduğunu ve konuştuğunu algılamak için ses, yüz hareketleri ve jestleri kullanmasını sağlayan türde kameralardır. Bu kameralar, giderek daha fazla işletme uzaktan katılımlı ve ofiste gerçekleştirilen toplantılar arasında arasında bir denge kurmaya çalıştığından, aradaki boşluğu iyileştirmek ve kapatmak için tasarlanmıştır.

microsoft teams
Microsoft Teams mobil uygulamasına getirilecek eşlik modu

Ayrıca mobil cihazlarda kullanılan Microsoft Teams uygulaması sohbete, canlı tepkilere ve Microsoft Beyaz Tahtaya hızlı erişim içerecek şekilde güncelleniyor. Microsoft’a göre, bu güncellenmiş eşlik modu aynı zamanda sessize alma veya kamera açma/kapama gibi kontrollere daha kolay erişim içerecek ve “önümüzdeki birkaç ay içinde” kullanıma sunulacak.

Toplantılar sırasında hızınızı izleyen, yapay zekâ destekli bir Teams özelliği olan Speaker Coach, 2022’nin başlarında geliyor. Teams görüntülü toplantıları için otomatik aydınlatma düzeltmeleri de önümüzdeki aylarda görünecek.

Bunlara ek olarak Microsoft, bu ay içinde Microsoft Teams’i Apple CarPlay’e getiriyor. Böylece sürüş sırasında Teams görüşmelerinin bir parçası olabilirsiniz. Siri’yi kullanarak yoldaki aramalara eller serbest olarak katılabileceksiniz, ancak videonun dikkatinizi dağıtmasını önlemek için toplantılara yalnızca ses modunda katılacaksınız.

microsoft power point teams cameo
Yeni bir Cameo özelliği ile Teams görüşmesine eklenebilecek

Toplantılarla ilgili iyileştirmeleri alan yalnızca Teams uygulaması değil. Microsoft PowerPoint’e, Teams kamerasını sunum slayt destenize entegre etmenize olanak tanıyan yeni bir Cameo özelliği getiriyor. Cameo, 2022’nin başlarında görünmeye başlayacak ve uzaktan sunumlar düşünülerek tasarlandı.

İLGİLİ HABERLER