Teknoloji

Microsoft Teams video toplantılar için yeni özellikler sunuyor

microsoft teams

Microsoft Teams yola Slack’e rakip bir platform olarak çıksa da, küresel koronavirüs salgınıyla birlikte şirketlerin favori video konferans çözümlerinden biri hâline geldi. Kullanım sayılarıyla da Slack’i sollamayı başaran servis, video görüşmeler için yeni özellikler sunarak konumunu kuvvetlendirmeyi amaçlıyor.

Microsoft Teams’e eklenen yeni özelliklerden biri Together Mode (Hep Beraber Modu) adını taşıyor. Pek çok video konferans çözümünde kullanıcılara arka planlarını değiştirme imkanı sunuluyor.

Teams ise bunu biraz daha farklı bir noktaya taşıyor ve katılımcının ekip veya sınıf arkadaşlarını bir masanın etrafına dizilmiş biçimde görmesini sağlıyor. Microsoft, bunun kahve molalarında bile kullanılabileceğini belirtiyor.

Microsoft’un Teams için sunduğu yenilikler bununla da sınırlı kalmıyor. Emojiyle reaksiyon gösterme imkanı sunan platformda 1000 katılımcılı toplantılar düzenlemek de mümkün hâle geldi. Buna ek olarak, Teams’le Microsoft’un görev yönetimi hizmetleri arasında da Görevler uygulaması aracılığıyla entegrasyon sağlandı.

Microsoft Teams son aylarda kaydettiği sıçramayla Microsoft’un diğer video konferans çözümü Skype’ı da tehdit eder bir noktaya yükseldi. Teams’in odak noktasında kurumsal kullanıcılar bulunsa da, Skype’ın salgın döneminde geri kalmış olması servisin geleceği konusunda da bazı soru işaretleri doğuruyor.

İLGİLİ HABERLER