Teknoloji

Microsoft Teams sayesinde aileniz ve arkadaşlarınızla tüm gün görüntülü görüşün

microsoft teams bireysel

Microsoft, bugün Microsoft Teams’in bireysel versiyonunu duyurdu. Yaklaşık bir yıl önce bir ön gösterimi gerçekleştirilen Microsoft Teams, aile bireyleri ve arkadaşlar için ücretsiz olarak kişisel kullanıma sunuldu.

Servis, işletmelerin ve kurumların kullandığı Microsoft Teams ile neredeyse tamamen aynı. Kullanıcılara sohbet etme, görüntülü görüşme yapma; takvimleri, konum bilgilerini ve dosyaları kolaylıkla paylaşma imkanı sağlıyor.

Ayrıca Microsoft, geçtiğimiz kasım ayında önizleme sürümünde tanıttığı herkese 24 saatlik ücretsiz video görüşmelerini sunmaya devam ediyor. 24 saat sürebilen video görüşmelerinde 300’e kadar kişiyle buluşabileceksiniz. Microsoft salgından sonra ise 100 kişiye kadar grup aramaları için 60 dakikalık sınırlar uygulayacak, ancak bire bir aramalar için 24 saatlik süre sınırını koruyacaktır.

Önizleme başlangıçta iOS ve Android için başlatılırken, bireysel kullanım için Microsoft Teams artık web, mobil ve masaüstü uygulamalarında çalışıyor. Microsoft ayrıca, bireysel Teams kullanıcılarının, yüzünüzü ve omuzlarınızı bölümlere ayırmak ve sizi diğer insanlarla birlikte sanal bir alana yerleştirmek için yapay zekâ kullanan bir özellik olan Together modunu etkinleştirmesine de izin veriyor. Skype da aynı özelliği yakın geçmişte almıştı.

microsoft teams

Skype’tan bahsetmişken, Microsoft henüz tüketici tarafında Skype’ı Microsoft Teams ile değiştirme planını açıklamadı. Microsoft, geçen yıl Microsoft Teams’in bu kişisel sürümünün önizlemesini başlattığında, “Skype’a tamamen bağlı olduğunu” söylemişti, ancak pandemi sırasında Zoom’un yükselişi, Skype’ın tüketiciler arasındaki ilgisizliğini kesinlikle açığa çıkardı.

Microsoft Teams’in kişisel sürümü, Microsoft’un tüketici dostu hizmetlerle tüketiciye olan ilgisini göstermeye devam etme çabasının bir parçası olarak nitelendirilebilir. Microsoft iMessage, Facebook Messenger, WhatsApp veya diğer sohbet uygulamalarıyla rekabet etmek istemiyor, ancak şirketin pandemi sırasında bireysel kullanıcılar tarafında kaydettiği büyük yükselişinin ardından Zoom’u gözüne kestirdiği açık görünüyor.

Kişisel kullanım için Microsoft Teams’i denemekle ilgileniyorsanız; iOS, Android veya masaüstü uygulamalarını indirebilir veya web üzerinde Teams‘i kullanarak hiçbir yazılım indirmek zorunda kalmazsınız.

İLGİLİ HABERLER