Teknoloji

Microsoft Surface Pro daha ince bir klavyeyle yenilenebilir

microsoft surface pro 6

Microsoft Surface Pro Type Cover için hazırladığı yeni tasarımın patentini almak adına başvuruda bulundu. Patent dosyasında yer alan bilgiler, klavyenin ve dolayısıyla Surface Pro’nun daha ince bir yapıya bürünebileceğini gösteriyor. Dosyada şirketin izleme dörtgenini doğrudan klavye için kullanılan devre levhasına entegre etmeye yönelik isteği de göze çarpıyor.

Yazılım devi, Surface Pro Touch Cover klavyeyi daha ince bir profil ve kumaş tuşlarla satıyordu. Ancak şirket son birkaç yılda Surface’in klavyesinde küçük değişiklikler yapmaya odaklandı. Surface Pro 4‘ten Surface Pro 6‘ya kadar klavyede küçük değişiklikler gerçekleştirilirken, bir yandan da eski klavyelerin modern cihazlarda çalışması da mümkün kılındı.

Microsoft Surface Pro için daha kapsamlı bir tasarım değişikliği gerçekleştirmeyi planlıyor. Klavyenin inceltilmesi de bu planla örtüşüyor. Kaynaklara göre, şirket USB-C girişine, daha ince çerçeveli ekrana ve Surface Go gibi daha yuvarlatılmış hatlara sahip bir tasarım planlıyor. Yenilenen Surface Pro’nun 2019’un sonları itibarıyla gün yüzüne çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER