Manşetler

Microsoft Surface Pro 6 tanıtıldı: Yenilenen soğutma sistemi var, USB-C yok

Microsoft Surface Pro tablet / dizüstü bilgisayar hibrit cihazını yeniledi. Bundan yaklaşık bir buçuk yıl önce bir güncelleme görmüş olan Surface Pro, yeni versiyonuyla birlikte Intel’in 8. nesil işlemcilerine ve yeni siyah renk çeşidine kavuştu.

Surface Pro 6 ile birlikte, en az beş yıl aradan sonra Microsoft’un Surface Pro’da ilk kez siyah renk seçeneğine yer verdiğini görüyoruz. Daha önce ilk Surface Pro’da ve Surface Pro 2’de bu renge tanık olmuştuk.

Mat siyah renkli yüzey Surface Pro 6’nın tamamını sarıyor. Klavyeyi ise her zaman olduğu gibi farklı renkler arasından seçebilirsiniz. Microsoft’un renk seçimi tek yenilik değil. Microsoft’un Surface’ten sorumlu baş yöneticisi Panos Panay, şirketin Surface Pro 6’nın içini de yenilediğini kaydetti. Soğutma sistemi daha da geliştirildi.

Böylelikle Surface 6 Pro’da dört çekirdekli işlemcilere kapı açıldı. Microsoft da yeni modelin eskisinden yüzde 67 oranında daha hızlı olacağını iddia ediyor.

Yeni iç tasarım pil ömrünü de artırmaya yardımcı oluyor. Microsoft, Surface Pro 6’nın tek bir şarj ile 13.5 saatlik çalışma imkanı yakalayabileceğini belirtiyor. İç tasarım yenilenmiş olsa da, dış tasarım selefininkine oldukça benziyor. Yine 770 gr.’lık bir gövde mevcut. Aynı zamanda 12.3 inçlik ekran ve 16 GB’ye kadar RAM de diğer önde gelen özellikler arasında yer alıyor.

Ne yazık ki, Surface Pro 6 mevcut model ile aynı bağlantıları ve dış tasarımı korumaya devam ediyor. Bu da USB-C portlarının hâlâ mevcut olmadığı anlamına geliyor. Microsoft’un amiral gemisi niteliğindeki donanımı Surface Pro’da USB-C’yi tercih etmemesi ilginç sayılır. Özellikle de, Surface Go ve Surface Book 2 gibi modellerde bu yeni bağlantı türünü tercih etmişken.

Microsoft, başlangıç seviyesindeki Intel Core i5 işlemcili modelin 899 dolardan satılacağını kaydetti. 16 Ekim’de yurt dışında satışa çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER