Manşetler

Microsoft Surface Go tanıtıldı: 10 inç ekran, Intel Pentium Gold işlemci

microsoft surface go

microsoft surface goMicrosoft Surface Go adını verdiği yeni tabletiyle Surface ailesinde sunduğu seçeneklere bir yenisini daha ekledi. ABD’de 399 dolar karşılığında satılacak cihazla iPad ve Chromebook kullanıcılarını tavlamaya çalışan şirket, görsel açıdan Surface 4 ve Surface Pro’nun daha küçük versiyonu gibi görünen bir cihaz sunuyor. 10 inç ekrana sahip olan Surface Go’da taşınabilirlik ön plana çıkarılan özellik oluyor.

Surface Go’nun kalbinde Intel Pentium Gold işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB eMMC dahili depolama alanı eşlik ediyor. 549 dolar ödeyenler ise 8 GB RAM ve 128 GB SSD dahili depolama alanına sahip versiyonu satın alabiliyor. Her iki modelde de 99 dolarlık Surface Pen kullanılabiliyor. Surface Go’da USB-C girişi, Surface Connect girişi ve microSD kart yuvası da bulunuyor.

Tabletin yerleşik omurgası 165 derecelik bir açıyla açılabiliyor. 5 megapiksel HD ön kamera, otomatik odaklama özelliğine sahip 8 megapiksel arka kamera, Wi-Fi ve Windows Hello desteği tabletin diğer özellikleri arasında yer alıyor. LTE desteğine sahip modeller için sonbahar aylarını beklemek gerekiyor. Surface Go için 9 saatlik pil ömrü vadeden Microsoft, yeni tabletiyle birlikte yeni bir Surface Type Cover sunuyor. Kapak ve klavyeyi birleştiren ve Surface Go için hazırlanan bu aksesuar için 99 veya 129 dolar ödemek gerekiyor. Surface Mobile Mouse ise 34.99 dolar karşılığında satılacak.

Surface Go için hazırlanan Type Cover’da siyah plastik seçeneğin yanı sıra Kobalt Mavisi, Platin ve Burgonya Kırmızısı renklerinde Alcantara kumaşıyla kaplanan Signature seçeneği de bulunuyor. Surface Mobile Mouse da Signature versiyonla aynı renk seçeneklerine sahip. Renk seçeneği bulunmayan Surface Go kutusundan Windows 10 Home S Modu aktif olarak çıkacak. Kullanıcılar diledikleri takdirde Windows 10 Home’a geçiş yapabilecek.

Microsoft Surface Go şimdiden ön siparişe sunuldu. Yeni tablet 2 Ağustos itibarıyla öncelikli olarak ABD ve Kanada’da kullanıcılarıyla buluşacak. Ağustos ayı içinde listeye 15’ten fazla ülke eklenecek olsa da, söz konusu ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor. Surface Go LTE versiyonu için önümüzdeki sonbahara kadar beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER