Manşetler

Microsoft Surface Phone Snapdragon 830 işlemci ve 8 GB RAM ile gelen ilk telefon olabilir

microsoft surface phoneMicrosoft Surface Phone konusunda ortada resmi bir doğrulama ya da bilgi yok. Ancak bu durum, önümüzdeki dönemde piyasaya sürülmesi beklenen akıllı telefonla ilgili çeşitli dedikodu ve iddiaların ortaya atılmasını engellemiyor. Akıllı telefonun Qualcomm Snapdragon 830 işlemci ve 8 GB RAM ile birlikte gelebileceği belirtiliyor.

Öncelikli olarak, söz konusu iddiaların Windows 10 uyumluluk listesi üzerinden ortaya atıldığını belirtmekte fayda var. Microsoft’un Windows 10 için minimum donanım gereksinimlerini sıraladığı sayfada işletim sistemiyle uyumlu yongalar da sıralanıyor. Bu sayfada MSM8998 kod adlı bir işlemcinin varlığı göze çarpıyor. Bunun Qualcomm’un en yeni işlemcisi Snapdragon 830 olduğu düşünülüyor.

Bu varsayımlar doğrultusunda akıllı telefonda 8 GB RAM’in bulunması da oldukça muhtemel gözüküyor. Microsoft, Windows 10 ile farklı donanımlarda çalışabilecek tek bir platform sunmaya çalışıyor. Zayıf akıllı telefonların Windows 10’dan beklenen performansı sergilemesi pek mümkün gözükmediği için Microsoft’un güçlü akıllı cihazları hedeflediği ifade edildi. Samsung Galaxy Note 6’nın da 8 GB RAM ile birlikte geleceği şeklindeki söylentiler son zamanlarda gündeme geliyor.

Bu kadar fazla RAM, söz konusu akıllı telefonları donanım bakımından bazı bilgisayarların önüne geçiriyor. Bu da cihazların oyun, çoklu görev ve video düzenleme gibi konularda daha yetenekli hâle gelmesini sağlıyor. Bellek kapasitesinin artmasıyla Windows 10’un Continuum özelliğinin bilgisayarlarda daha etkin biçimde kullanılmasının da önü açılmış oluyor.

Microsoft Surface Phone’un ekim ayında tanıtılabileceği belirtiliyor. Akıllı telefonun önümüzdeki yıl satışa sunulması da ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER