Teknoloji

Microsoft Surface Laptop Go 3 ile hafiflik ve performansı birleştiriyor

microsoft surface laptop go 3

Microsoft, Surface etkinliği kapsamında Surface Laptop Go serisinin yeni üçüncü nesil modelini duyurdu. Yeni notebook, 3 Ekim’de piyasaya sürülecek, 15 saate kadar pil ömrü sunacak ve başlangıç fiyatı yurt dışında 799 dolar olacak.

Yeni Surface Laptop Go 3, daha küçük ve daha az performanslı popüler ana Surface tablet serisi olan Surface Go ile karıştırılmamalıdır. 12.4 inç’lik Surface Laptop Go 3, Surface tarzını beğenen ancak güçlü bir cihaz aramayanlar için şirketin son hafif ve ucuz notebook teklifidir.

Daha önceki bir WinFuture sızıntısının öne sürdüğü gibi, Microsoft’un son Laptop Go sürümü, önceki Surface Laptop Go 2‘ye benzer görünüyor, ancak yeni dahili yükseltmeler sunuyor. Önceki modeller Intel’in 11. nesil çiplerini öne çıkarırken, şimdi 12. nesil Intel Core i5 çiplerle geliyor ve bu da laptopu “%88 daha hızlı” yapıyor. Laptop Go 3’ü en fazla 16GB RAM ve 256GB depolama alanıyla yapılandırabilirsiniz ve baz modelinde hâlâ 8GB RAM bulunuyor.

Surface Laptop Go 3: Yeni tasarım, yeni teknoloji

Performans artışları dışında, yeni Surface Laptop Go 3, önceki modele büyük ölçüde benzer görünüyor. Hem önceki modelde hem de 2020’de piyasaya sürülen ilk modelde olduğu gibi benzer bir 3:2 görüntü oranına sahip PixelSense dokunmatik ekranı var. Ekran hâlâ 1536 x 1024 gibi düşük bir çözünürlüğe sahip. Yeni model dört renkte (platin, adaçayı, kumtaşı ve buz mavisi) gelir ve 1.1 kilogramın altında bir ağırlığa sahiptir.

Geçen yılki aynı port seçeneklerini de elde ediyorsunuz. Bunların arasında bir USB-A portu, bir USB-C, sol tarafta bir kulaklık jakı ve sağ tarafta özel Surface Connect portu da bulunuyor. Yeni Laptop Go 3’te bir parmak izi tarayıcısı da yer alıyor. Ek özellikler arasında Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1 ve en fazla 512 GB depolama alanı ekleyebileceğiniz çıkarılabilir SSD modülleri var. Dizüstü bilgisayar, “stüdyo tipi mikrofonları”, 720p web kamerası ve Dolby Audio desteği ile Omnisonic hoparlörleri içeriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER