Teknoloji

Surface Laptop Go 2 tanıtıldı: Daha hızlı işlemci, daha fazla depolama alanı

surface laptop go 2

Microsoft Surface Laptop Go 2, kısa süre önceki kapsamlı sızıntının ardından resmen gözler önüne çıktı. Başlangıç fiyatı 600 dolar olarak belirlenen dizüstü bilgisayar, üst sınıf görüntüsüyle dikkat çekiyor.

Orijinal versiyona benzeyen yeni Surface Laptop Go 2’de 12.4 inç büyüklüğünde 1536 x 1024 piksel çözünürlüklü dokunmatik ekran bulunuyor. Kapağı anodize alüminyum kaplı olan dizüstü bilgisayar, tartıda 1,12 kilogram çekiyor.

Surface Laptop Go 2’nin kalbinde 11. nesil Intel Core i5 işlemci mevcut. Iris Xe ekran kartı taşıyan bilgisayar, kutusundan Windows 10 yerine Windows 11 işletim sistemiyle çıkacak.

surface laptop go 211. nesil Intel işlemcinin dizüstü bilgisayara ciddi bir hız kazandıracağını tahmin etmek pek zor değil. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB olarak sıralanıyor. Bir önceki versiyonda baz model için sadece 64 GB eMMC depolama alanı seçeneği sunulmuştu. RAM seçenekleri yeni modelde de 4 veya 8 GB LPDDR4x RAM şeklinde sıralanıyor.

Ekran çözünürlüğünü değiştirmeyen Microsoft, arkadan aydınlatması bulunmayan klavyede de bir değişikliğe gitmiyor.

surface laptop go 2Orijinal Surface Laptop Go’da 13 saat olan pil ömrü yeni modelde 13,5 saate çıkıyor. 39W şarj adaptörü sayesinde bir saatten kısa bir süre içinde pili yüzde 80 oranında doldurmak mümkün oluyor. WiFi 802.11ax desteği, bir adet USB-C ve bir adet USB-A girişi, 3.5 mm. kulaklık jakı ve Surface Connect güç girişi de dizüstü bilgisayarda kullanıcıları bekliyor.

Surface Laptop Go 2 Microsoft’un internet sitesinde ön siparişe sunulmuş durumda. Dizüstü bilgisayarın ne zaman kullanıcılarla buluşacağı konusunda ise net bir bilgi verilmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER