Teknoloji

Microsoft Surface Duo daha fazla ülkede satışa sunulacak

microsoft Surface Duo android 11

Çift ekranlı akıllı telefon Microsoft Surface Duo, geçtiğimiz eylül ayında piyasaya çıkmıştı. Cihaz, 2021’de daha fazla ülkede kullanıcılarla buluşacak. Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre; Surface Duo önümüzdeki yılın başlarında Almanya, Fransa, İngiltere ve Kanada’da raflardaki yerini alacak.

Microsoft’un açıklamasında Surface Duo sahiplerinin TikTok uygulamasının özel bir versiyonunu indirebileceği de belirtildi. Bu özel versiyon telefonun iki ekranından da faydalanıyor. Kullanıcılar bir ekranda video izlerken diğerinde de hashtag araması yapabilecek.

TikTok, Surface Duo’nun özel tasarımından faydalanan tek üçüncü taraf uygulama değil. Daha önce başka uygulamalar da, sayıları az da olsa, Surface Duo için özel bir deneyim hazırlamıştı. Spotify ve Amazon Kindle, bu uygulamalar arasında öne çıkıyor.

Microsoft Surface Duo, şu an için beklenen etkiyi yaratabilmiş değil. Bu durumda cihazın donanımının kuvvetli olmaması en önemli neden gibi görünüyor. Ancak telefonun daha fazla bölgede satılmasına paralel olarak özel uygulamaların sayısının artması, telefona olan ilgiyi de yukarı çekebilecek bir durum olarak değerlendirilebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER