Teknoloji

Microsoft Surface ile ilgili dayanıklılık sorunlarının giderildiğini iddia etti

microsoft surfaceConsumer Reports, Microsoft Surface dizüstü bilgisayar ve tabletlere verdiği “Tavsiye Edilir” notunu geçtiğimiz hafta geri almıştı. Bu kararın Surface ailesindeki dayanıklılık problemleriyle ilgili olduğu belirtilmişti.

Consumer Reports’un konuştuğu 90 bin Surface kullanıcısının yüzde 25’lik kısmının iki yıllık deneyimleri süresince donma problemiyle karşılaştığı açıklanmıştı. Haberin çıkmasının ardından bir açıklama yapan Microsoft, hata oranlarını aşağıya çektiğini iddia etmişti. Şirketin başkan yardımcılarından biri tarafından kaleme alınan bir iç yazı, Consumer Reports’un hangi sorunlar yüzünden Surface’in notunu kırdığı konusunda fikir veriyor.

Söz konusu iç yazı, deneyimli gazeteci Paul Thurrott tarafından analiz edildi. Microsoft’un başkan yardımcısı Panos Panay, tüm Surface cihazlarının hata oranlarının düşük olduğunu ve müşteri memnuniyetinin yükseldiğini belirtti.

Ancak 2015’te piyasaya çıkan Surface Book ve Surface Pro 4’ün iade oranlarının çıkışlarını takip eden dönemde kayda değer bir seviyeye ulaşması göze çarpıyor. Panay öfkeli kullanıcıların tepkilerinin Consumer Reports’ta orantısız biçimde değerlendirildiğini savundu.

Surface Pro 4 ve Surface Book ile ilgili şikayetlerinin sayısının fazla olmasının nedeni konusunda ise iki ihtimal dillendiriliyor. Bunlardan biri, şirketin kullandığı ve o dönemde yeni olan Intel Skylake işlemciler. Diğer gerekçe olarak ise şirketin hibrit Surface sistemleri için oluşturduğu özel sunucular ve ayarlar gösteriliyor.

Microsoft Surface iade oranları düştü

Panay, cihazın sorunlarını gidermeye yönelik hamlelerin sonuç verdiğini belirtmeyi de ihmal etmiyor. Böylelikle tüm Surface cihazlarının iade oranlarının düştüğünü belirten Panay, artık Surface serisiyle ilgili şikayetlerin oldukça azaldığını dile getirdi. Panay, ekran donması ve dokunmaya reaksiyon verilmemesi gibi küçük sorunların Consumer Reports tarafından ciddi olarak değerlendirildiğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER