Teknoloji

Microsoft Consumer Reports’un Surface şikayetlerine karşı çıkıyor

Microsoft, Consumer Reports‘un Surface serisi dizüstü bilgisayar ve tabletleriyle ilgili bulgularına saygılı bir biçimde karşı çıktığını söyledi. Consumer Reports, Microsoft’un tüm Surface PC serisine verdiği “tavsiye edilir” etiketini kaldırmıştı. Çünkü bu donanımların diğer PC markalarının ürünlerine göre daha az güvenilir olduğu sonucuna varmıştı.

Consumer Reports’un şaşırtan araştırmasında 90 bin tablet ve dizüstü bilgisayar sahibini kapsayan bir anketin gerçekleştirildiği ve bunun sonucunda Surface kullanıcılarının yüzde 25 civarındaki diliminin ikinci yılın sonunda sorunlar yaşamaya başladığını belirtmişti.

Microsoft, Consumer Reports’un bulgularına karşı çıktı. Surface şefi Panos Panay, şirketinin Surface cihaz ailesinin kalitesinin ve güvenilirliğinin arkasında sıkıca durduğunu söyledi. Konuyla ilgili olarak yayınlanan blog yazısında Panay, Consumer Reports’un anketinin hayal kırıklığı yarattığını dile getirdi.

Yönetici, Consumer Reports’a saygı duyduklarını, ancak bulgularına katılmadıklarını dile getirdi. Surface ekibinde kaliteyi sürekli takip ettiklerini, aralarında başarısızlık ve geri dönüş oranlarının da bulunduğu çeşitli ölçüleri kullandıklarını sözlerine ekledi. Surface Pro 4 ve Surface Book için hem 1-2 yıllık başarısızlık hem de gerçek geri dönüş oranlarının yüzde 25’in önemli derecede altında olduğunu da kaydetti.

Panay Surface Pro 4 ve Surface Book’a odaklanıyor, ancak Consumer Reports anketinin tam olarak hangi cihazları kapsadığı belli değil. Verinin 2014 ile 2017 başları arasında satın alınan cihazlardan derlendiği belirtiliyor. Bu nedenle Surface 2 ve Surface Pro 2 gibi, 2014’ten beri hâlâ satışta olan ürünleri içerdiği düşünülüyor. Consumer Reports, mevcut Surface cihazlarıyla ilgili verilerden dolayı Microsoft’un en yeni Surface Laptop bilgisayarını da tavsiye etmediğini söylemişti.

Hem Surface Pro 4 hem de Surface Book’un uyku modu güvenilirliğiyle ilgili sorunları olduğu söylenmişti. Ayrıca Consumer Reports bazı kişilerin cihazlarını başlatırken de sorun yaşadıklarını, cihazların donduğunu veya kapandığını dile getirmişti. Microsoft’un daha eski Surface cihazlarıyla ilgili olarak yaşanan bellenim problemlerinin bu sorunlarla ilgisinin olup olmadığı bilinmiyor. Ne var ki, Consumer Reports da fazla detay vermiyor.

The Verge sitesine konuşan bir Consumer Reports yetkilisinin belirttiğine göre, kuruluş genel olarak anket verisinde en az 300 cevap topluyor. Microsoft ile ilgili verinin ise bu eşiğin çok üstünde olduğu dile getiriliyor. Consumer Reports raporunda kaç eski cihazın dahil edildiği konusunda bir bilgi vermeyi reddederken, dizüstü bilgisayarlar ve tabletler arasındaki ayrım konusunda da yorum yapmıyor.

Microsoft Surface Pro 4 ve Surface Book’un IPSOS tarafından gerçekleştirilen araştırmada yüksek müşteri memnuniyeti puanı aldığına dikkat çekiyor. Ancak bunun Consumer Reports’un tavsiyesi üzerinde çok etkisi bulunmuyor. Ürün test dergisi daha önce de Apple MacBook’a tavsiye vermemişti, ancak bunu daha sonra Apple’dan gelen geri bildirim ve hamlelerin etkisiyle tersine çevirmişti. Microsoft ise hangi cihaz veya yazılımın bu şekilde bir yargıya yol açtığı konusunda bilgiye sahip olmadığı için Consumer Reports’a kararını gözden geçirmesi konusunda destekte bulunamıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER