Teknoloji

Microsoft Story Remix ile etkileyici videolar basitçe oluşturulacak

Microsoft, Story Remix adında yeni bir Windows 10 uygulamasının duyurusunu gerçekleştirdi.
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Story Remix adında yeni bir Windows 10 uygulamasının duyurusunu gerçekleştirdi. Aslında bu uygulama temel olarak Windows Movie Maker ile aynı işlevi yerine getiriyor. Windows Movie Maker’ı bilmeyenler için kısaca anlatacak olursak, bu uygulama sıradan bir Windows kullanıcısının kısa video klipler oluşturmasına imkan sağlayan, Windows XP ve 7 günlerinde var olan bir uygulamaydı. Microsoft, Movie Maker’ı kaldırmış, ancak bunun yerine düzgün bir alternatif koyamamıştı. Story Remix, Movie Maker’ın yerini alan başarılı bir deneme olabilir gibi görünüyor.

Story Remix bulut tabanlı çalışıyor, herhangi bir cihazdan fotoğraflar veya videoları toplayabiliyor. Bu demek oluyor ki, Story Remix’in iOS, Android ve Windows versiyonlarını görebiliriz. Böylelikle farklı cihazlardan içerikleri çekmek ve bunları videolara eklemek mümkün olacaktır. Apple’ın yeni Clips uygulamasına benzeyen bu uygulama çok daha fazla özelleştirme imkanı sunuyor gibi görünüyor. Eğer iPhone’da bir video hikâye oluşturmaya başlarsanız, bunu düzenlemeye Windows 10 PC’de kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Veya tam tersini yapabilirsiniz.

Ayrıca Microsoft, Remix 3D ve Paint 3D çalışmalarını da Story Remix ile birleştirme imkanı sunuyor. Böylelikle Windows kullanıcıları oluşturdukları 3D modelleri filmlere aktarabilecekler. Ayrıca sahnelere nesneler eklemek de mümkün oluyor, tıpkı Snapchat’in artırılmış gerçeklik tabanlı lenslerini fotoğraf veya videolara eklediği gibi. Bunun yanı sıra sahneler üstüne çizimler yapmak ve bu çizimlerin sahnedeki nesne veya kişileri takip etmesini sağlamak da imkan dahilinde bulunacak. Microsoft’un Groove adlı müzik servisinden parçalar da fon müzikleri olarak videolara eklenebilecek.

Microsoft bu yeni uygulamayla fon müziği ve bazı düzgün efektlerle hızlı şekilde videolar oluşturmak isteyen aile bireylerini ve genç kullanıcıları hedefliyor. Yazılım devi Story Remix uygulamasını sonbaharda çıkacak Windows 10 Fall Creators Update güncelleştirmesiyle birlikte sunacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Windows 10 Fall Creators Update: Yenilikler neler, ne zaman gelecek?

İLGİLİ HABERLER