Teknoloji

Microsoft Sprinkles ile Snapchat nesliyle olan bağını güçlendiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft sprinklesMicrosoft, bir yıldan uzun bir süre önce iPhone için Selfie isimli bir kamera uygulaması yayınlamıştı. Şirket şimdi de yeni bir kamera uygulamasıyla deneysel yolculuğuna devam ediyor. Microsoft Sprinkles isimli yeni kamera uygulamasıyla fotoğraflara otomatik olarak çıkartma, emoji ya da fotoğraf altı yazısı eklemeyi sağlıyor.

Sprinkles, hedef kitlesinde gençlerin olduğunu ilk bakışta belli ediyor. Ancak bu durum uygulamanın ilgi çekici özelliklere sahip olmadığı anlamına gelmiyor. Sprinkles, otomatik öğrenme teknolojisinden yararlanarak fotoğrafların altına yazı ekleyebiliyor. Buna ek olarak, uygulama kullanıcıların yaşını tahmin edebiliyor veya ünlü benzerlerini bulabiliyor. Daha önce de insanların yaşını tahmin etmeye çalışan Microsoft, bu sefer söz konusu yeteneğini doğrudan iPhone için hazırladığı kamera uygulamasına entegre ediyor.

Sprinkles kullanıcılara fotoğrafın çekildiği güne ve zamana göre altyazı ve çıkartma öneriyor. Örneğin, çarşamba günü çekilen bir fotoğrafın altına yazı olarak çarşamba günüyle ilgili bir şaka ekleniyor. Ancak kullanıcılar önerilen seçenekler arasından da seçim yapabiliyor. Fotoğraflara kişiselleştirilmiş yazı ve emoji de eklenebiliyor. Genel hatlarıyla gençler için tasarlanmış bir uygulama gibi görünen Sprinkles, Snapchat ve türevi servislerden renkli görüntüler paylaşmaya alışmış gençleri yakalamayı amaçlıyor.

Microsoft Sprinkles henüz Türkiye’de indirilemiyor

Microsoft daha önce Selfie ve Pix ile benzer girişimlerde bulunmuştu. Şirket, Sprinkles ve türevi uygulamalarla otomatik öğrenme araçlarını geliştirmek için daha fazla veri toplamayı amaçlıyor. Ücretsiz olarak yayınlanan Sprinkles, henüz iTunes App Store Türkiye mağazasından indirilemiyor.

İLGİLİ HABERLER