Teknoloji

Microsoft şifreleme davasında Apple’a desteğini açıkça ifade etti

microsoft copilot ai

microsoft sifreleme

ABD Kongresi’nde düzenlenen bir oturumda konuşan Microsoft’un baş hukuk müşaviri Brad Smith, şirketinin Apple ve FBI arasında yaşanan iPhone şifreleme tartışmasında Apple’ı “tüm kalbiyle” desteklediğini belirtti.

“Microsoft olarak Apple’ı destekliyoruz”. sözlerini kullanan Smith, bu desteği önümüzdeki hafta mahkemeye sunacakları bir belgeyle resmi olarak da göstereceklerini sözlerine ekledi. Microsoft şifreleme davasında Apple’ın yanında olduğunu daha önce “fazlasıyla çekingen” bir şekilde ifade etmişti.

FBI, Apple ile yaşadığı gerginlikte durduğu noktayı savunmak adına 1911 tarihli bir yasayı öne sürmüştü. FBI’ın 100 yıldan eski bir yasayla argümanını savunmasına tepki gösteren Brad Smith, ABD Kongresi’ndeki oturumda 1912’de üretilen bir hesap makinesini sergiledi ve “Mahkemelerin 21. yüzyıl teknolojileriyle ilgili sorunlara bu makinenin üretildiği dönemden kalma yasalarla çözüm getirmeye çalışmayacağına umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Smith, Apple ile FBI arasında yaşananların tüm teknoloji dünyası için “tehlikeli bir emsal” teşkil edebileceğine de dikkat çekti ve her davanın diğer davalar üzerinde etkileri olabileceğini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER