Teknoloji

Microsoft Samsung Galaxy S8’in özel bir versiyonunu ABD’de ön satışa sundu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft samsung galaxy s8Samsung Galaxy S6 ve S7 modellerinde Microsoft’un Skype, OneDrive ve OneNote gibi uygulamaları yüklü olarak sunuluyordu. Ancak bu yıl işler biraz daha farklı gibi görünüyor. Samsung dün Galaxy S8 ve S8+’ın duyurusunu gerçekleştirdi ve hemen ardından Microsoft bu telefonların kendi özelleştirmelerini içeren versiyonlarını ön satışa sundu.

Samsung Galaxy S8 Microsoft Edition olarak adlandırılan cihaz Microsoft’un ABD’deki perakende mağazalarında ön siparişe sunuldu. Bu telefon Microsoft’un çeşitli uygulamalarını ve servislerini barındırıyor.

Bir Microsoft sözcüsü, Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+ Microsoft Edition cihazları kutusundan çıkarıldığında ve Wi-Fi şebekesine bağlandığında Microsoft özelleştirmesinin uygulandığını kaydetti. Bu özelleştirme sayesinde Microsoft’un Office, OneDrive, Cortana, Outlook ve bunun gibi uygulamalarıyla sınıfının en iyisi olan üretkenlik deneyiminin mümkün hâle getirildiğine dikkat çekildi.

Microsoft, Samsung’un Galaxy S6 modeliyle birlikte, Android telifleri konusunda yaşanan bazı anlaşmazlıkların ardından, Samsung’un telefonlarına kendi uygulamalarını yerleştirmeye başlamıştı. İki şirket en sonunda uzlaşmaya varmış, ancak anlaşma şartları gizli tutulmuştu. Bu gizli anlaşma Galaxy S8 ile birlikte bitmemiş gibi görünüyor, çünkü Microsoft OneDrive, Skype ve Office uygulamalarını yine tüm cihazlarda sunmaya devam ediyor. Ancak bu özel Microsoft Samsung Galaxy S8 versiyonunda Outlook ve Cortana gibi ek uygulamalar bulunuyor. Söz konusu telefonun Türkiye’de satışa sunulmasını beklemiyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Galaxy S8 için internet üzerinden ön satış süreci başladı

İLGİLİ HABERLER