Teknoloji

Microsoft’un yeni internet tarayıcısında “Do Not Track” özelliği başlangıçta aktif olmayacak

Görsel - Engadget
Görsel – Engadget

Microsoft’un 2012’de yayınladığı Internet Explorer 10’da “Do Not Track” olarak anılan izlemeyi önleme özelliğini en baştan aktive ettiğini açıklaması, pek çok kişi tarafından takdirle karşılanmıştı. Ancak endüstri standartlarına uygun hareket etmek zorunda olan şirket, yeni internet tarayıcısıyla birlikte “Do Not Track” özelliğinin sunumunda değişikliğe gidiyor.

World Wide Web Consortium tarafından yapılan açıklamada özelliğin sunumunun kullanıcı tercihini yansıtmak zorunda olduğu belirtilmişti. Bu da Microsoft’un yeni internet tarayıcısında Google ve Mozilla’nın izinden yürümesi gerektiği anlamına geliyor. Şirketten yapılan açıklamada varsayılan sunum şeklini değiştirmekten başka yol olmadığı ifade edildi.

“Do Not Track” özelliği daima opsiyonel olarak sunulduğu için özelliğin varsayılan sunuş biçimini değiştirme konusunda bağlayıcı bir tutumun içine girilmesi kulağa garip geliyor. Önümüzdeki yaz cihazlarını Windows 10’a yükseltecek ve Project Spartan kod adıyla anılan internet tarayıcısını kullanmaya başlayacak kişilerin reklamcıların radarında olmamak adına öncelikli olarak Do Not Track özelliğini aktive etmeleri gerekecek.

İLGİLİ HABERLER