Teknoloji

Microsoft PowerToys için Windows 11 odaklı yenilikler ve özellikler

microsoft powertoys windows 11

Microsoft, Windows için PowerToys ürününü Windows 11 için yeni kullanıcı arayüzü değişiklikleri, evrensel video konferans sesini kapatma imkanı ve faremi bul özelliği ile güncelliyor. Yazılım üreticisi, Windows 11’in çıkışından önce de, işletim sistemine uygun bir ayar arayüzü ile PowerToys’u kademeli olarak iyileştiriyordu ve şimdi Windows 11 tasarım iyileştirmelerine daha iyi uyan PowerRename özelliğinde de değişiklik yapıyor.

Dosyaları yeniden adlandırmayı kolaylaştıran bir özellik olan PowerRename, artık Windows 7 döneminden kalma bir iletişim kutusuna sahip değil. Microsoft, PowerRename’i çok daha modern bir arabirimle güncelleştirdi. Artık dosyaları toplu olarak yeniden adlandırma seçeneklerini bulmak daha kolay olacak.

Tasarım değişikliklerinin yanı sıra PowerToys, 0.49 sürüm güncellemesiyle birlikte iki yeni özellik daha kazanıyor. Video Konferansı Sessize alma özelliği, Windows 10 veya Windows 11 genelinde mikrofonunuzu sessize almanıza veya web kameranızı cihazlar genelinde olarak devre dışı bırakmanıza olanak tanıyan bir özellik ve bu sürümle birlikte dağıtıma çıkıyor.

Video Konferansı Sessize Alma’yı bir klavye kısayoluna bağlayabilir ve onu devre dışı bırakmak istediğiniz web kamerasını ve mikrofonu seçebilirsiniz. Bir web kamerası veya mikrofon kullanımdayken görünen bir araç çubuğu bile var. Microsoft, Windows 11’i kendi evrensel mikrofon sesini kapatma düğmesiyle birlikte sunmayı planlıyordu. Ancak bu özellik işletim sisteminin çıkışıyla birlikte kullanıma sunulmadı, ancak gelecekte bir noktada gelmesi bekleniyordu.

microsoft windows 11 powertoys

Windows 11 için özel fare işaretçisi bulma aracı

İkinci yeni özellik, adından da anlaşılacağı gibi fare işaretçinizi bulmanıza yardımcı olacak Faremi Bul oluyor. Windows yıllardır bir imleç bulmak için yerleşik desteğe sahiptir, ancak bu çok daha iyi bir uygulamadır. CTRL’ye iki kez dokunmanız yeterlidir; ekranınız, imlecinizin bir spot ışığıyla nerede olduğunu vurgulamak için kararır. Muhtemelen buna bir dizüstü bilgisayarda ihtiyacınız olmayacaktır, ancak yüksek çözünürlüklü büyük ekranlarla çalışıyorsanız bu uygulama epey faydalı olacaktır.

microsoft windows 11 powertoys

Yeni PowerToys özelliklerinin her ikisi de Microsoft’un PowerToys GitHub’ındaki en son 0.49 güncellemesinde mevcuttur. Ayrıca PowerToys bilgisayarınızı uyanık tutmak için bir özellik, düzenleri ve çoklu görevleri geliştirmek için FancyZones ve bir PowerToys Run başlatıcısı da dahil olmak üzere bir dizi başka yardımcı program içeriyor.

İLGİLİ HABERLER