Teknoloji

Microsoft PowerPoint’e gerçek zamanlı altyazı özelliği ekliyor

microsoft powerpoint

Microsoft gelecek yılın başından itibaren PowerPoint’e gerçek zamanlı başlık ve altyazıları ekliyor. Altyazılar ve başlıklar duyma zorluğu çeken kişilere yardımcı olmayı amaçlıyor. Aynı zamanda bu özellik sayesinde bir sunumun çevirisini de bizzat sunum içine entegre etmek mümkün olacak. Canlı altyazılar ve başlıklar 12 dili destekleyecek. Ekran üstü özelliği ise 60’ı aşkın dil ile kullanılabilecek.

Altyazılar Microsoft’un sürmekte olan yapay zekâ çalışmalarının bir ürünü olarak nitelendiriliyor. Şirket son yıllarda sunumlarını benzer yazılımları kullanarak güçlendiriyor, izleyicilere altyazılar ve çeviriler sunuyor. Sunum yapanlar altyazıların görünümünü sunuma uyacak şekilde özelleştirebilecek. Konuşma tanıma da bağlama bağlı olarak daha doğru terminolojiye uyum sağlayacak.

Microsoft daha önce PowerPoint’te bu işlevi bir eklenti yardımıyla sunuyordu. Google’ın da benzer özellikler G Suite paketi içinde bulunuyor. Microsoft bu özellikleri ocak sonunda PowerPoint’in Office 365 versiyonuna getirmeyi planlıyor. Bunlar PowerPoin’tin Windows, Mac ve çevrimiçi versiyonlarında kullanılabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER