Teknoloji

Microsoft Paint’in Windows 11 uygulaması için koyu renk modunu test ediyor

microsoft paint

Microsoft Paint Windows 11 uygulaması için koyu renk modunu sonunda test etmeye başladı. Yazılım devi koyu renk modunun gelişini neredeyse iki yıl önce duyurmuştu. Bu özellik şimdi Windows Insiders kullanıcıları için hem geliştirici hem de Canary kanallarında test ediliyor.

Koyu renk modu desteği sunan diğer Windows 11 uygulamaları gibi, Paint de sistem temasına göre otomatik olarak bu moda geçiş yapabiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde sadece Paint için de koyu renk moduna dönebiliyor. Bu geçiş Paint’in ayarlar menüsü üzerinden gerçekleştiriliyor.

Microsoft’un yerleşik Windows uygulamalarından sorumlu baş program yöneticisi Dave Grochocki, “İçeriğinizin tuval üzerinde görünümü üzerinde size daha fazla esneklik ve kontrol sağlamak için yakınlaştırma kontrollerinde de iyileştirmeler yapıyoruz” şeklinde konuştu. Kullanıcılar artık yakınlaştırma veya uzaklaştırma için özel bir değer belirleyebilecek. Hatta bunları Paint penceresinin boyutuna ve ekran çözünürlüğüne göre ayarlamayı sağlayacak bir ekrana sığdır düğmesi de uygulamaya ekleniyor.

microsoft paint

Microsoft Paint uygulamasında iletişim kutuları da yenileniyor

Windows 11’in stiliyle eşleşen güncellenmiş iletişim kutuları ve iyileştirilmiş erişilebilirlik kısayolları da Paint’in diğer yenilikleri arasında yer alıyor. Ne yazık ki, uygulamada hâlâ katmanlar için bir seçenek bulunmuyor. Bu nedenle Paint basit bir görüntü düzenleyici olmaktan öteye gidemiyor. Yazılım devi bir dönem Paint’i Windows 10’dan çıkarmayı planlamış, ancak daha sonrasında tutmaya karar vermişti. Bunun yerine Windows Paint’in yerini alması amaçlanan 3D Paint arka plana atılmıştı.

Microsoft Paint’in bu yenilenmiş versiyonunu, yukarıda da belirttiğimiz gibi, Windows Insiders kullanıcılarıyla test ediyor. Bu da özelliğin önümüzdeki aylarda tüm Windows 11 kullanıcılarıyla buluşacağı anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER