Teknoloji

Microsoft oyun sohbetlerinde yazıyı sese, sesi ise yazıya çevirecek

microsoft xbox one s türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoftMicrosoft oyun içi iletişimi kolaylaştıracak yeni bir özelliği Windows 10 ve Xbox One kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Söz konusu özellikle kullanıcılar sesli sohbetleri yazılı ya da yazılı sohbetleri sesli hâle getirebilecek. Özelliğin pilot testi yakında Halo Wars 2 ile başlayacak.

Microsoft’un yeni özelliği, temel hatları itibarıyla bir “erişilebilirlik” özelliği olarak nitelenebilir. Diğer oyuncuların konuştuklarının yazılı hâle getirilmesi, oyun sırasında ses duymak ya da belli kullanıcıların sesini kısmak zorunda kalmakla uğraşmak istemeyen oyuncular için fazlasıyla kullanışlı olabilir.

Buna ek olarak, Microsoft’un yeni çeviri aracı sayesinde oyun sırasında edilen küfürleri yakalamak da çok daha kolay hâle gelebilir. Yazılım devinin Xbox One ve Windows 10 için sunduğu bu özelliğin doğrudan oyunlar tarafından desteklenmesi gerekiyor. Xbox One’ın parti sohbeti seçeneği çerçevesinde özellikten yararlanmak mümkün olmayacak.

Microsoft oyun içi sohbetleri hangi sesin okuyacağını seçmeye de izin veriyor

Xbox One kullanıcıları söz konusu özelliği Erişim Kolaylığı menüsü altındaki oyun sohbeti transkripsiyonu bölümünden aktif hâle getirebiliyor. Yazıdan sese çeviriyi tercih eden kullanıcılar, mesajları okuyacak sesi de seçebiliyor.

İLGİLİ HABERLER