Manşetler

Microsoft Outlook ve Sunrise uygulamalarını birleştiriyor

 

outlook-ios-291015

Microsoft geçen yıl e-posta uygulaması Acompli’yi, bu yılın başlarında da takvim uygulaması Sunrise’ı satın almıştı. Bunlar iOS için çıkmış en iyi e-posta ve takvim uygulamaları arasındaydı. Şimdi Microsoft bu ikisini birleştirerek Outlook’un iOS ve Android için daha iyi versiyonlarını çıkarıyor.

Outlook iOS uygulamasının yayınlanan son güncellemesi sözünü ettiğimiz birleşimin izlerini taşıyor. Henüz Sunrise’ın özelliklerini kullanmak mümkün olmasa da, Microsoft Outlook iOS uygulamasını baştan aşağı değiştirdi ve takvimde gezintiyi iyileştirdi.

Bu iyileştiren görünümle birlikte takvim butonu üstünde tarih gibi küçük, ancak kullanışlı özellikler ve aynı zamanda Outlook iOS uygulamasında gezinmeyi kolaylaştıran görsel detaylar geldi. Takvim etkinlik detayları da daha fazla bilgi sağlayacak şekilde düzenlendi ve uygulamanın tümü daha iyi görünecek hâle getirildi. Ayrıca Microsoft Outlook Android uygulamasında görünümü yenilerken birçok Material Design unsurunu da getiriyor, ancak bunlar henüz kullanıcılara sunulmuş değil.

outlook-android-291015

Microsoft’un Outlook Mobile ürün direktörü Pierre Valade, zamanla Sunrise’ın en iyi özelliklerini Outlook’un iOS ve Android uygulamalarına getireceklerini kaydetti. İleride belirli bir zamanda Sunrise’ı durduracaklarına da dikkat çekti. Bununla birlikte insanlara Outlook’a geçiş için yeterli zaman sunulacak. Valade, hâlihazırda 30 milyon kişinin kullandığı Outlook uygulamasına odaklandıklarının altını çizdi.

Yöneticinin sözlerinden anlaşılıyor ki, Sunrise uygulaması eninde sonunda ortadan kalkacak, takvim işlevlerini kullanmak için Outlook’u kullanmak gerekecek. Bu, diğer e-posta uygulamalarını kullananları üzebilir, ancak açık şekilde görülüyor ki, 30 milyon aktif kullanıcısının bulunması, Microsoft’un Outlook’a daha fazla şekilde yoğunlaşmasına neden oluyor, bu nedenle diğer uygulamaların özellikleri de bu uygulamaya akıtılıyor.M

Microsoft’un Sunrise ve Acompli ekipleri tek bir Outlook Mobile ekibi altında, birleştirilmiş uygulama için çalışıyor. Gelecek güncellemelerde 3D Touch entegrasyonu göreceğiz, böylelikle Outlook kullanıcıları doğrudan takvime erişebilecekler. Şu an için Outlook’un yeni özellikleri sadece iOS ve Android kullanıcıları için çıkıyor olsa da, gelecekte bu yeni tasarım prensiplerinin ve özelliklerin bazılarının Outlook’un Windows 10 Mobile versiyonuna da gelmesi bekleniyor.

Microsoft Sunrise uygulamasının kaldırılmasına dair bir tarih bilgisi vermedi. Şirket uygulamayı bütün işlevleri Outlook’a eksiksiz şekilde aktarılıncaya kadar tutacağını söylüyor. Eğer yeniden tasarlanmış Outlook iOS uygulamasını kullanmak istiyorsanız, hemen App Store‘un yolunu tutabilirsiniz. Android uygulaması da kısa bir süre içinde çıkacak.

 

 

İLGİLİ HABERLER