Teknoloji

Microsoft Outlook iOS uygulaması için yeni ses özellikleri

Microsoft Outlook’un mobil uygulamalarına yeni ses özelikleri ekliyor. Böylelikle kullanıcılar sesli şekilde e-posta yazdırabilecek, toplantılarını takvime işleyebilecek ve e-postaları içinde arama yapabilecek. Microsoft, Cortana destekli bu ses özelliklerini ilk olarak Outlook iOS uygulamasında kullanıcılarla buluşturuyor. Android uygulaması daha sonra güncellenecek.

Outlook iOS uygulamasında yakında görülecek artı ikonuna dokunulduğunda ses modu aktif hâle getirilebilecek. Kullanıcılar, “Bir dahaki ekip toplantım ne zaman?” gibi sorular sorabilecek veya çalışma arkadaşları, dosyalar ya da takvim girişileri içinde arama yapabilecek. Kullanıcılar sesleriyle e-postalara dosya da ekleyebilecek.

Dikte özellikleri masaüstünde uzun süredir Outlook ve Word deneyiminin büyük bir parçası. Kullanıcılar artık Outlook’un iOS uygulamasında da e-postalarını sesli şekilde yazdırabilecek.

microsoft outlook iosCortana’nın ses özelliği daha önce de Outlook’ta görülmüştü. Microsoft, “E-postalarımı oynat” özelliğiyle Outlook’ta kademeli şekilde bu noktaya gelmişti. Ancak bu yeni güncellemeyle ses Outlook mobil uygulamasının her kademesine işlemiş olacak.

Microsoft Outlook iOS uygulamasına yeni ses özellikleri eklemenin yanı sıra bağımsız Scheduler Microsoft 365 servisini de duyurdu. Microsoft 365 yöneticilerine yardım için hazırlanan bu özellik, görüşmeleri takvime yerleştirmeye yardımcı olan bir arka uç servisini aktif hâle getirmeyi sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER