Manşetler

Microsoft Outlook iOS, Android ve web’de yaptığı değişiklikleri detaylandırdı

outlook yeni özelliklerMicrosoft; Outlook masaüstü uygulaması, Outlook iOS ve Android mobil uygulamaları ve Outlook.com web posta servisi için birtakım yeni özellikler çıkardı. Ya şimdi sunulan, ya da çok yakında sunulacak yeni özellikler hakkında Microsoft detaylı bilgi verdi. Üstelik bunlar tam da Google’ın yenilenmiş Gmail tasarımını sunmasından hemen sonra geldi.

Google’ın yeni Gmail özellikleri daha çok kurumsal müşterileri hedefliyor, daha fazla işletmeyi G Suite’e çekmeyi hedefliyordu. Microsoft’un yeni Outlook özellikleri de öncelikle kurumsal müşterileri, Microsoft’un Windows ve macOS’e özel geleneksel Outlook masaüstü uygulamalarının hedeflediği kitleye hitap ediyor.

Outlook Takvim yenilikleri

Microsoft Outlook.com’a fatura ödeme hatırlatıcıları ekliyor. Bir fatura e-posta ile iletildiğinde ve Outlook.com bunu saptadığında, bu bir takvim kaydı olarak görüntülenecektir. Hatırlatıcılar Outlook.com’da var olan seyahat rezervasyonları ya da kargo izleme araçlarına benziyor. Faturanın son ödeme tarihi takvim etkinliğine otomatik olarak ekleniyor. Ayrıca Outlook.com, faturanın tarihi geçmeden iki gün önce anımsatıcı niteliğinde e-posta iletisi de gönderiyor.

Windows için Outlook’a da birtakım yeni takvim özellikleri ekleniyor. Bunlar da kurumlara daha fazla hitap ediyor. Artık Outlook, takvim kayıtlarına toplantı noktaları için tavsiyeler de ekliyor. Bunlar Bing’den alınan otomatik bilgilerle dolduruluyor. Outlook iOS uygulamasına da benzer konum desteği ekleniyor. Aynı zamanda toplantı odasını mobil cihaz üzerinden ayırtma imkanı da getiriliyor.

outlook yeni özellikler

Microsoft, Outlook’un takviminde “Lütfen cevap verin” özelliğini ve toplantı katılımcılarını takip etmeyi de iyileştiriyor. Çok yakında, organize eden kişi olmasanız bile, toplantılara gelen cevapları takip etme imkanınız olacak. Böylelikle patronunuzun toplantıya katılıp katılmayacağını, gerçekten gitmeniz gerekip gerekmediğini görebileceksiniz. Hem Windows hem de Mac’teki Outlook takvimi daha iyi zaman dilimi desteği de kazanıyor. Artık bir saat diliminde başlayıp diğerinde biten seyahat takvimi kayıtları girilebilecek. Bu, özellikle uçuş bilgilerini arayan kullanıcılar için kullanışlı olacaktır. Ayrıca Outlook Windows da üç zaman dilimini göstermeyi destekliyor. Outlook Mac de ek zaman dilimlerini görme fırsatı sunacak.

Outlook Posta ve Mobil yenilikleri

Microsoft e-posta iletilerinin gizli kopyaları için daha iyi destek sunuyor. Eğer BCC alanında olduğunuz bir e-posta iletisi için cevap vereceksiniz, Outlook Windows sizin gizli kopya alanında olduğunuzu hatırlatan bir uyarı gösterecek. Böylelikle utanç verici bir e-posta senaryosu içinde olmanızın önüne geçilecek.

Outlook iOS ve Android uygulamaları için de çok yakında yeni özellikler geliyor. Outlook iOS, taslak e-posta iletilerini eş zamanlama desteği kazanacak. Böylelikle telefonunuzda yazmaya başladığınız bir iletiyi PC’nizde bitirmeniz kolaylaşacak. Taslak eş zamanlama Outlook Android, Mac ve Windows sürümlerinde mevcut durumda. Bu ay içinde iOS için Outlook sürümüne de gelecek.

Ayrıca Microsoft Office Lens teknolojisini Outlook Android uygulamasına ekliyor. Office Lens bir beyaz tahtadan bilgileri kopyalamanıza veya bir dokümanın fotoğrafını çekmenize izin veriyor. Bunlardaki veriler, tıpkı profesyonel bir tarayıcının elinden geçmiş gibi ayıklanıyor. Söz konusu özellik Outlook Android sürümüne ekleniyor, ancak iOS için Outlook’a ne zaman geleceği hakkında henüz bir bilgi verilmiş değil.

outlook android office lens

Diğer taraftan, Outlook Android’e de mesajların altında hızlı cevap özelliği ekleniyor. Bu özellik iOS versiyonunda hâlihazırda bulunuyordu. Bu sayede bir e-posta iletisine cevap verme işlemi daha pratik ve kolay hâle geliyor.

Outlook iOS ve Android sürümlerine haziran ayında sık iletişim kurulan kişiler desteği de ekleniyor. Kişileri favori olarak ekleyebileceksiniz. Bu da Outlook’un web ve mobil versiyonlarına gelecek. Outlook Android uygulamasına e-posta iletilerinde harici içerikleri engelleme desteği, iOS versiyonuna da gelecek ay içinde Office 365 Gruplar desteği gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER