Teknoloji

Microsoft Outlook.com’un yeni tasarımını beta olarak sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft outlook.com betaMicrosoft yeni bir Outlook.com beta sürümünün başlangıcını yaptı. İsteğe bağlı olarak katılımın mümkün olduğu bu beta sürümü sadece web üzerinde çalışıyor. Kullanıcılar Outlook.com’da yer alan “Beta’yı deneyin – Try the beta” düğmesi aracılığıyla yeni beta görünümünü deneyimleyebilecekler. Önümüzdeki birkaç hafta içinde de tüm kullanıcılara ulaştırılması planlanıyor.

2012 yılında faaliyete geçen Outlook.com için yeni görünüm, üçüncü tasarıma karşılık geliyor. Microsoft, Outlook.com’un tasarımında bazı ufak tefek değişiklikler gerçekleştiriyor. Bunların arasında iyileştirilmiş sohbet görünümü ve daha hızlı okuma ve dosyaları daha hızlı şekilde ekleme de bulunuyor.

Yenilenen arama arayüzü kenarda yer almak yerine, gelen kutusunun tepesine yerleştiriliyor. Bu bölüm sonuçlar arasında e-posta iletilerini ve kişileri gösteriyor. Ayrıca Outlook.com’un yeni arayüzü dosyaların ön izlemesini gösterecek, içinde ek barındıran bir e-posta iletisine daha hızlı bakış atmayı sağlayacak. Bunlara ek olarak, Microsoft, kişileri favoriler arasına eklemeyi mümkün kılarak gelen kutusu içinde kişi aramayı da kolaylaştırıyor.

Zamanın ruhuna ayak uydurmak adına, Outlook.com beta popüler GIF animasyonları ve his simgelerini doğrudan e-posta iletilerine eklemeye olanak sağlıyor. Özel arama bölümü sayesinde uygun içerikler kolaylıkla bulunuyor. Bunun yanı sıra Microsoft, daha akıllı gelen kutusu özelliklerini de test ediyor. Bunların arasında lokantaları, uçuş bilgilerini veya favori takımların fikstürlerini e-postalar içinde etiketlemek de bulunuyor. Eğer arkadaşlarınızla kahve içecek mekan bulmayı tartışıyorsanız, sohbete zenginleştirilmiş detayları ve konum bilgisini de hızlıca ekleyebilirsiniz.

 

Microsoft önümüzdeki aylarda yeni işlevler eklemeyi planlıyor. Bunların arasında takvim ve kişiler bölümlerine eklenecek yenilikler ve güncellemeler de bulunuyor. Yazının başında sözünü ettiğimiz “Try the beta – Beta’yı deneyin” düğmesini açarak beta olarak sunulan yeni tasarımı denemek mümkünoluyor. Henüz düğmeyi göremiyor olabilirsiniz, ancak ilerleyen haftalarda sizin için de bu düğme ortaya çıkacaktır.

İLGİLİ HABERLER