ManşetlerUlaşım

Microsoft otomobilde Cortana’yı test ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-otomobil-konsept-070414

Microsoft geçen yılın Build geliştirici etkinliğinde otomobilde Windows konseptini ilk kez göstermişti. Yapılan gösterimde Windows kullanıcı arayüzü aynaya yansıtılmış, telefonun ekranındaki görüntü dokunma ve otomobil dostu bir kullanıcı arayüzüyle gösterilmişti. Ancak sistemle ses kullanılarak nasıl iletişim kurulduğu hakkında fazla ipucu verilmemişti.

Microsoft’un otomobilde Windows konsepti şimdi içine Cortana’yı da alarak ilerliyor. Microsoft’un Tayvan’da düzenlediği TechDays etkinliğinde, Microsoft Asya-Pasifik Araştırma birimi baş operasyon sorumlusu Samuel Shen, şirketin Cortana’yı otomobilin ön camına yansıtacak bir konsept geliştirdiğini açıkladı.

Cortana entegrasyonu sayesinde sürücüler otomobillerinin ön camı üzerinden gerçekleştirebilecek veya favori mekanlarını sanal haritada görebilecek. Taipei Times’ın haberine göre, Shen şimdiye kadar yüksek maliyet nedeniyle benzer projeleri hayata geçiremediklerini, ancak gelecekte ortak çalışma ihtimallerini değerlendirmek için Tayvanlı iş ortaklarıyla görüşmeleri devam ettireceklerini belirtti.

Microsoft’un otomobil çalışmalarının geçtiğimiz yıldan beri sürdüğü açıkça görülüyor, ancak şirket hâlâ Windows 10 entegrasyon çözümünü çıkarmaya hazır değil. Microsoft yıllar boyunca Ford, Kia, BMW, Nissan ve Fiat gibi birçok otomobil üreticisiyle farklı araç içi eğlence sistemleri geliştirdi, her bir şirket Wİndows’un özel versiyonlarını kullanarak kendi kullanıcı arayüzlerini ve sistemlerini oluşturdu. Ne var ki, Microsoft’un yazılımı her bir otomobil üreticisi tarafından özelleştirildi, bu nedenle bir standart geliştirilemedi. Eğer Microsoft en yeni konseptini hayata geçirirse, o hâlde Apple’ın CarPlay ve Google’ın Android Auto çözümlerine ciddi bir alternatif çıkmış olur.

İLGİLİ HABERLER