ManşetlerUlaşım

Apple CarPlay ile iPhone otomobillerle daha iyi anlaşacak

Apple iPhone’un otomobilde daha akıllı, güvenli ve eğlenceli şekilde kullanılmasını sağlayacağını iddia ettiği CarPlay sisteminin duyurusunu gerçekleştirdi.

apple-carplay-030314-1

Bu yeni sistem otomobiller ve iPhone’un birlikte daha yakın şekilde çalışmasına, sürücülerin harita, müzik servisleri ve mesajlara sadece basit kelimlere söyleyerek veya kontrol paneli ekranına dokunarak ulaşmasını sağlayacak.

Kullanıcılar otomobilin arayüzünü kullanarak, dokunmatik ekran vey Siri sesli kontrolleri üzerinden cihazlarını kontrol edebilecek. Sistemin kullanımı için direksiyona da bir buton yerleştirilecek.

apple-carplay-030314-2

CarPlay navigasyon işlevler son gidilen yerlere bağlı olarak varılacak noktaları tahmin edecek, yol tarifleri ve trafik durum bilgileri sunacak. Siri yol tarifi sırasında sesli komutlar verecek, haritalar da araç kontrol paneli ekranında görüntülenecek.

Müzik tarafında da Spotify gibi uygulamalar destekleniyor. Sağlanan basit müzik entegrasyonu sayesinde iPhone’daki şarkıları otomobilde kolaylıkla dinlemek mümkün oluyor.

Apple CarPlay Lightning portuna sahip olan iPhone 5, iPhone 5s ve iPhone 5c ile uyumlu olacak. Bu cihazlara CarPlay desteği gelecek olan iOS 7 güncellemesiyle sağlanacak.

apple-carplay-030314-3

Apple’ın iPhone ve iOS ürün pazarlamasından sorumlu başkan yardımcısı Greg Joswiak, CarPlay’in sürücülere iPhone’larını kullanarak otomobil içinde muhteşem bir deneyim sağlayacak şekilde sıfırdan tasarlandığını kaydetti. iPhone kullanıcılarının içeriklerini her zaman parmak ucunda istediklerini söyleyen Joswiak, CarPlay’in sürücülere otomobil içinde iPhone’larını minimum dikkat dağılmasıyla kullanma izni vereceğini kaydetti.

Joswiak CarPlay’in lansmanının bu hafta içinde Cenevre’deki otomobil fuarında yapılacağını ve etkileyici bir üretici iş ortağı listesine sahip olduklarını da ekledi.

Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nın hemen öncesinde duyurusu yapılan bu yeni sistemin çıkışı Ferrari, Volvo ve Mercedes Benz’in otomobil fuarında sergileyeceği ürünlerle yapılacak. CarPlay’in gelecekte BMW, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Citroen, Subaru, Suzuki ve Toyota’nın da aralarında bulunduğu geniş yelpazedeki üreticilerin otomobillerinde yer alması bekleniyor.

İlgili >> Apple

İLGİLİ HABERLER