Teknoloji

Microsoft OneNote, kasım ayında yeni Copilot yardımcısıyla geliyor

microsoft copilot

Microsoft, bu yılın başlarında duyurulan Copilot özelliğini kasım ayında OneNote’a getiriyor. Bu yeni yardımcı, listeler oluşturabilecek, planlar taslağını çıkarabilecek, notlarınızı yeniden yazabilecek ve çok daha fazlasını yapabilecek.

Microsoft 365 müşterileri için 1 Kasım’da başlayacak olan Microsoft 365 Copilot, belirli iş ve kurumsal planlarda kullanıma sunulacak. OneNote, başlangıç uygulamaları arasında yer alacak. Bu bilgi, bir Microsoft 365 yol haritası girişiyle teyit edildi.

Son altı ayda birkaç Microsoft 365 Kurumsal müşterisi, Word, Excel ve PowerPoint gibi uygulamalarda yeni Copilot sistemini test etti. Microsoft, temmuz ayında, kasımda faaliyete geçtiğinde Copilot’a erişim için kullanıcı başına aylık 30 dolar ücret almayı planladığını duyurdu. Bu, AI özellikleri için ödenmesi gereken yüksek bir fiyat olsa da, Microsoft bu özelliğin Office belgelerinin oluşturulma şeklini temelden değiştirmesini umuyor.

OneNote içindeki Copilot Özellikleri

OneNote’daki Copilot, uygulamanın ana şerit bölümünde mevcut olacak ve sağ tarafta bir yan panel olarak görünecek. Sayfaları, not bölümlerini veya seçtiğiniz metni özetleyebilecek. Ayrıca notlarınızdan yapılacaklar listesi oluşturabilir, etkinlikler ve toplantılar için planlar hazırlayabilir veya sorgularınızı yanıtlamak için bir sohbet robotu gibi çalışabilir.

Microsoft, Copilot sistemini gelecek yılın bir noktasında Microsoft 365’in tüketici versiyonuna getirmeyi de planlıyor. Birçok öğrenci ve tüketicinin OneNote’u kullanması göz önüne alındığında, tüketici tarafında Copilot’u alacak ilk uygulamalardan biri olacağını düşünebilirsiniz. OneDrive da gelecekte Copilot entegrasyonu ile büyük bir yenilik alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER