Teknoloji

Microsoft, 365 Copilot AI Asistan’ı hayata geçiriyor

microsoft 365 copilot

Microsoft’un 365 Copilot AI asistanı, belirli iş ve kurumsal planlara sahip Microsoft 365 müşterileri için 1 Kasım’da kullanıma sunulacak. Ancak bu eklenti ücretsiz olmayacak. Şirket, bu özelliğe erişim için kullanıcı başına aylık 30 dolarlık bir ücret talep edeceğini temmuz ayında duyurmuştu. Bu, bazı düşük uçlu planlarda bulunan işletmeler için aboneliğin toplam fiyatını neredeyse ikiye katlıyor.

Microsoft 365 Copilot ile iş süreçlerinde yeni boyut

365 Copilot, modern bir Clippy’yi andırıyor; kendisine belgelerin özeti ya da e-posta oluşturmanın dış kaynakları sağlanabiliyor. Ayrıca, diğer dosyalardan bilgi kullanarak tamamen yeni Word projeleri oluşturabilir veya Teams toplantılarından gerçek zamanlı öne çıkanları sunabilir. Excel’deki verileri sizin için görselleştirmesi veya projeksiyonlar yapması istendikten sonra nasıl bir işlem yaptığını bile size söyleyebilir.

Copilot’un lansmanı, Google’ın kendi AI araçlarını, 365’in Google Workspace’teki muadili olan Duet AI’ı kullanıma sunmasının ardından hızlı bir şekilde geldi. Kişi başına aylık 30 dolarlık aynı miktarı talep ediyor ve özellik, Microsoft’un sunduğu birçok avantajı sunuyor.

Microsoft perşembe günü, Windows 11 içinde tüm uygulama ve hizmetlerinde Copilot’un bir versiyonunu kullanıma sunacağını da duyurdu. Yani 365 Copilot’unuz olmasa bile, benzer özellikleri başka yerlerde de göreceksiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER