Manşetler

Microsoft’un Office Lens uygulaması iPhone ve Android telefonlara geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

office-lens-iphone-030415

Windows Phone için Office Lens uygulamasının çıkarılmasından bir yıl sonra Microsogt, aynı uygulamanın iPhone ve Android versiyonlarını yayınladı.

Office Lens not, tarif, kartvizit, belge, yapışkan not kağıdı ve bunun gibi her türlü fiziksel içeriğin fotoğraflarını çekiyor ve çekilen bu fotoğrafları kırpma veya üstünde daha farklı işlemleri gerçekleştirme fırsatı sağlıyor. Taranan notlar veya belgeler OneNote veya OneDrive gibi Microsoft servislerine aktarılabiliyor. OneNote uygulamasıyla taranan görüntülere bütün cihazlarınızdan erişmeniz de mümkün oluyor.

Office Lens’in iPhone versiyonunda bazı ek yetenekler de mevcut. Bunların arasında dokümanın köşelerinin tanınması ve otomatik kesilmesi, genişletilmesi ve temizlenmesi de bulunuyor. Ayrıca fotoğrafın önceki ve sonraki durumlarını karşılaştırmalı şekilde görmek, optik karakter tanıma özelliğiyle metinleri algılama da diğer yetenekler arasında bulunuyor.

App Store’dan ücretsiz olarak dağıtılan iPhone uygulaması kağıt belgelerini veya beyaz tahta notlarını Word dokümanlarına, PDF dosyalarına, PowerPoint sunumlarına ve daha fazlasına aktarma fırsatı sağlıyor. Ayrıca taranan görüntüler OneNote veya OneDrive’a DOCX, PPTX, JPG, PDF veya diğer formatlarda aktarılabiliyor. Böylelikle bunlara erişmesi, bunları dışa aktarması veya paylaşması kolaylaşıyor.

Microsoft Office Lens’in Android telefonlara özel sürümünün sadece ön izleme sürümü olarak çıktığını söylüyor. Bunun için Google+ üzerindeki Office Lens Android Ön İzleme grubuna katılmak gerekiyor. Daha sonra uygulamanın test kullanıcısı olmanız mümkün olacaktır. Daha fazla bilgiyi topluluğun Google+ sayfasında bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER