Teknoloji

Microsoft News Pro ile Apple News ve Flipboard’a rakip oluyor

microsoft news pro

Microsoft’un deneysel uygulamalar birimi Microsoft Garage, News Pro adını taşıyan yeni bir iOS uygulaması yayınladı. Apple’ın henüz Türkiye’deki iOS cihazlarında olmayan Apple News haber okuma uygulamasına ve Flipboard’a benzeyen News Pro uygulamasına Facebook veya LinkedIn hesap bilgileriyle giriş yapılabiliyor.

Kullanıcılar finans, teknoloji, tasarım gibi farklı konular arasından seçim yapabiliyor, bunun karşılığında belirli bir algoritmaya göre seçilmiş uygulamalar mobil cihazlara uygun bir okuma formatıyla sunuluyor. News Pro’nun içinde önemli haberlerin, hikayelerin yer aldığı bir öne çıkanlar bölümü, aynı zamanda endüstriler, organizasyonlar, marifetler ve ürünlere göre organize edilmiş yeni konuları kontrol etmeyi sağlayan keşfet sekmesi de bulunuyor. Bu tarz bir düzen bazı kullanıcılar için, özellikle programlama dilleri gibi belirli alt başlıklara ilgi duyanlar için epey yararlı olacaktır.

Facebook veya LinkedIn hesabını bağladıktan sonra Microsoft sosyal ve profesyonel açılardan en fazla ilgi çekecek konuları kullanıcıların karşısına çıkarmaya çalışıyor. Bunu yaparken Facebook ve LinkedIn’deki ilgi alanları bilgilerinden, beğenilerden fazlasıyla yararlanıyor.

Microsoft’un News Pro uygulamasına yönelik planları henüz tam olarak netleşmiş değil. Bazı şirket çalışanları tarafından, bazen hobi amaçlı olarak başlayan çalışmalar Garage uygulamaları hâline dönüşebiliyor. Bunlar uygulama mağazalarında yayınlanarak gerçek dünya şartlarında, gerçek kullanıcılar tarafından test ediliyor. Microsoft, News Pro’nun Android veya Windows 10 Mobile kullanıcıları için çıkarılıp çıkarılmayacağı konusunda henüz bir bilgilendirme yapmadı. Bu arada uygulama şu an için sadece ABD’ye özel App Store’da yer alıyor. Eğer bu ülke mağazasına ait bir Apple kimliğiniz varsa, News Pro uygulamasını aşağıdaki bağlantıyı takip ederek indirip test edebilirsiniz. Bu arada ilgilenenler News Pro web sitesine girip neye benzediği hakkında bilgi sahibi olabilirler.

İLGİLİ HABERLER