Eğlence

Minecraft’ın geliştiricisi Mojang’ın Microsoft’a satışı resmiyet kazandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

minecraft-171213

Popüler video oyunlardan Minecraft’ın geliştiricisi Mojang’ın Microsoft’a satışı resmiyet kazandı. Microsoft’un Mojang’ı bünyesine katacağına dair haberler geçtiğimiz hafta ortaya çıkmıştı. Beklenen doğrulama kısa sürede gelirken, Microsoft Mojang için ne kadar ödediği konusunda bir açıklama yapmadı. Reuters’in geçmiş haberlerinde Microsoft’un Minecraft geliştiricisi için 2.5 milyar dolar ödeyeceği iddia edilmişti.

Microsoft’un Minecraft’ı satın alması için pek çok neden bulunuyor. Bazı analistler Mojang’ın satın alınmasının Windows Phone’un şansını artırabileceğini ifade etti. iOS ve Android’de önemli bir kitle yakalayan Minecraft, henüz Windows Phone platformuna giriş yapmış değil. Bugün gerçekleşen satışın ardından Minecraft’ın Windows Phone platformunda yer almaması gibi bir ihtimal bulunmuyor. Microsoft’un iOS ve Android kullanıcıların çekmek adına Minecraft’ın Windows Phone versiyonuna ekstra özellikler eklemesi de muhtemel gözüküyor.

Microsoft’un Minecraft sayesinde elde edeceği başka çıkarlar da bulunuyor. Şirketin Minecraft’ın geniş takipçi kitlesi sayesinde yeni yazılımcıları da Windows platformuna çekebileceği belirtiliyor. Bundan beş yıl önce test formunda yayınlanan Minecraft, kullanıcılar tarafından geliştirilmiş, daha sonra da daha genç bir nesil oyuna akın etmiş ve Minecraft’ın farklı platformlarda satılan kopya sayısı 54 milyonu aşmıştı.

İLGİLİ HABERLER