Teknoloji

Microsoft Lumia 950 ve 950 XL’in kamera yeteneklerini satmaya çalışıyor

microsoft-lumia-950-fotograf-161015-1

Akıllı telefon üreticileri, yeni cihazlarını pazarlamaya çalışırken kamera özelliklerine eskisine kıyasla daha sık odaklanıyor. Artık piyasaya çıkan neredeyse tüm amiral gemisi akıllı telefonların tanıtımlarında bir veya iki profesyonel fotoğrafçılık özelliğinden bahsediliyor. Hatta bazı cihazlar doğrudan kamera yeteneklerini ön plana çıkarıyor. Microsoft da yeni akıllı telefonları Lumia 950 ve Lumia 950 XL’in tanıtımında PureView kameranın yeteneklerini ön plana çıkarıyor.

Microsoft (ve Nokia), 41 megapiksel sensöre sahip ilk PureView akıllı telefonuyla pazara deyim yerindeyse öncülük etmişti. Ancak şirket o günden bu yana mobil pazarına liderlik etme kapasitesinden çok şey kaybetmiş durumda. Microsoft, yeni akıllı telefonları Lumia 950 ve Lumia 950 XL ile bu açığı kapatmaya çalışıyor. Her iki cihazda da 20 megapiksel BSI sensöre sahip PureView kameralar, f/1.9 diyafram aralıklı Zeiss lens, optik görüntü sabitleme özelliği ve üçlü LED flaş bulunuyor.

Eğer kameralar farklı ışık koşullarında güvenilir detayları yakalayamazsa, söz konusu değerler herhangi bir anlam ifade etmiyor. Microsoft, yeni amiral gemisi telefonlarının renkleri koruma konusunda da başarılı olduğunun sözünü veriyor. Mobil fotoğrafçılığın kanayan yarası konumunda olan düşük ışıklı karelerde de yüksek kalite vadediliyor.

microsoft-lumia-950-fotograf-161015-2

LG gibi bazı üreticiler, akıllı telefonlarını profesyonel fotoğrafçıların gözünde daha cazip kılmak adına gelişmiş manuel kontroller sunuyor. Microsoft ise kamera uygulamasının otomatik moduyla işleri daha basit seviyede tutmayı amaçlıyor. Otomatik mod, hangi ayarların kullanılacağına çekilecek kareye ve kullanıcının alışkanlıkları doğrultusunda karar veriyor. Rich Capture adını taşıyan mod ise aynı fotoğrafta iki farklı pozlama zamanını kullanıyor. Hareketli nesneler için kısa zamanlı pozlama kullanan mod, sabit nesneleri yakalarken daha uzun süreli pozlama gerçekleştiriyor.

microsoft-lumia-950-fotograf-161015-3

Üçlü LED flaş da Microsoft Lumia 950 ve Lumia 950 XL’in kayda değer kamera özellikleri arasında bulunuyor. Yeşil, kırmızı ve mavi olmak üzere üç ana renk kullanan sistem, tüm fotoğraflarda aynı rengi kullanmak yerine ortamın rengini akıllı biçimde tespit ediyor.

Microsoft Lumia 950 ve Lumia 950 XL, önümüzdeki ay yurt dışında satışa sunulacak. Cihazların Türkiye’ye gelişi içinse 2016’nın ocak ayını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER