Teknoloji

Microsoft Lumia 950 neredeyse mini bir Surface’e dönüşüyormuş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft lumia 950Microsoft Lumia 950 ve 950 XL, bundan yaklaşık 1,5 yıl önce piyasaya sürülmüş ve tabir-i caizse bir “fiyasko” ile karşılaşmışlardı. Bu durum, Microsoft’un da akıllı telefon pazarındaki stratejilerini yeniden gözden geçirmesine yol açmıştı. Windows Central tarafından yayınlanan konsept resimleri ve videosu, Microsoft’un Lumia 950 için belirlediği ilk vizyona sadık kalması durumunda bambaşka bir senaryonun yaşanabileceğini düşündürüyor.

Windows Central tarafından yayınlanan görüntülerde, şirketin Lumia 950 için akıllı kapak ve kalem desteği, kenarlardan kontrol gibi özellikleri değerlendirdiğini gösteriyor. Söz konusu üç unsur arasında en çok dikkat çeken ise kalem alıyor. Microsoft tarafından hazırlandığı belirtilen videoda görünen kalem, daha sonra şirket tarafından Surface için kullanılmıştı. Videonun bir yerinde Lumia 950 ile çekilen ve OneNote’ta üzerinde kalemle çizim yapılan bir fotoğrafın Surface tablete gönderildiği görülüyor.

Windows Central, Lumia 950 için hazırlanan akıllı kapağın fotoğrafını da paylaştı. Söz konusu fotoğrafta kapağın üzerinde bilgi gösterimi için bir alan açılmış olması dikkat çekiyor. Bu alan üzerinden saati veya arayan kişi görülebiliyor. Kapakta Surface Pen’in tutturulabileceği bir bağlantı noktası da bulunuyor. Kalem ve kapağın bir arada olması, Microsoft’un aslında minyatür bir Surface geliştirdiğini düşündürtüyor.

Nasıl işlediği pek fazla anlaşılamayan bir özellik de konsept videosunun göze çarpan noktalarından biri oluyor. Videonun 33. saniyesinde Lumia 950, tutulduğunu otomatik olarak tespit ediyor ve ekran ışıkları otomatik olarak açılıyor. Bu görüntü akıllara HTC’nin kısa süre önce tanıttığı U11’i getiriyor.

Microsoft Lumia 950 için başka bir yolu tercih etti

Konsept videosundaki etkileyici unsurlara rağmen, Microsoft Lumia 950 için farklı bir yoldan yürümeyi tercih etti. Şirketin tercih ettiği yol da hedeflenen sonuçları getirmedi. Yaşananların ardından Microsoft’un Windows telefonları iyiden iyiye arka plana atması ise telefonların “neredeyse yok” sayılmasına neden oldu. Yazılım devinin uzun süredir beklenen Surface Phone ile oyuna yeniden katılıp katılmayacağı bilinmiyor. Ancak internete sızan video, Microsoft’un Lumia 950 ile beklenen telefonu üretmeye çok yaklaştığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER