Teknoloji

Microsoft Lists Teams, SharePoint ve Outlook ile birlikte çalışacak

microsoft lists

Microsoft, işletmeler için Microsoft 365 kapsamında kullanabilecekleri yeni bir listeler uygulaması çıkarıyor. Bu uygulamayı şirketin bireysel tüketiciler için sunduğu listeler uygulaması To Do ile karıştırmamak gerekiyor.

Microsoft Lists adını taşıyan yeni uygulama SharePoint Lists adlı uygulamanın evrim geçirmiş bir hâli olarak nitelendirilebilir. SharePoint kullanıcıları yıllar boyunca listeleri kullanarak sorunları takip ediyor ve bilgileri düzenliyordu. Microsoft Lists uygulaması Microsoft Teams, SharePoint ve Outlook genelinde çalışacak.

Microsoft Lists içinde hızlı liste şablonları, düzenlenebilir renk formatlama ve hatta uyarılar ve süreçler oluşturma imkanı gibi özellikler bulunacak. Lists uygulaması sorunları, malları, rutinleri, kişileri, envanteri ve dahasını şirketler için takip edecek. Microsoft Lists için ayrı web ve mobil uygulamalar geliştirilse de, bu uygulama Microsoft Teams ile de tamamen entegre edilmiş şekilde çalışacak.

Listeler için ızgara, galeri ve takvim olmak üzere üç ana görünüm sunuluyor. Ana görünüm biçimi olan ızgara görünümü yeniden sıralanabilir ve konfigüre edilebilir satırlar ve sütunlar içeriyor. Galeri görünümü ise daha çok görseller içeren listeler için kullanılacak. Takvim ise içinde tarih barındıran listeler için ideal olacaktır.

microsoft lists

Ayrıca Microsoft Lists servisi için bir kural sistemi de ekliyor. Bu sistem Outlook’ta e-posta iletilerini filtrelemek için kullanılana benziyor. Kurallar “eğer ise böyle” şeklindeki senaryolara dayanıyor. Bildirimler ve anımsatıcılar kurma ve hatta değer değişimlerine bağlı olarak listelerdeki program değerlerini güncelleme de sunulan özellikler arasında sıralanıyor.

Microsoft Lists uygulaması şirketin Power Platform adlı servisiyle de entegre edilecek. Power Apps için özelleştirilmiş liste formları ve Power Automate için iş akışları da bunların arasında yer alıyor.

Microsoft Lists servisinin ve uygulamalarının önümüzdeki yaz kullanıma sunulması planlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER