Teknoloji

Koronavirüs Microsoft’un ekonomisini etkilemedi

microsoft copilot ai
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft koronavirüs salgınının etkilerinin üstesinden gelmeyi başarmış gibi görünüyor. 2020 mali yılının üçüncü çeyreğine ait finans raporunu kamuoyuyla paylaşan yazılım devi, yatırımcılarına COVID-19’un şirket gelirlerine net etkisinin “çok düşük” olduğuna dair güvence verdi.

Microsoft’un güvencesinin doğruluğu, rakamlara bakınca da anlaşılıyor. Şirket, gelirini bir önceki yıla kıyasla yüzde 15 oranında artırdı ve çeyreği 35 milyar dolar gelirle tamamladı. Bu dönemde Microsoft’un net geliri de yüzde 22’lik artışla 10.8 milyar dolara ulaştı.

Bu dönemde Microsoft’un parlayan yıldızı ise tahmin edilebileceği üzere bulut servisleri oldu. Yazılım devinin CEO’su Satya Nadella, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “İki yılda gerçekleşecek bir dijital dönüşümün iki ay içinde gerçekleştiğini gördük. Uzaktan ekip çalışması ve eğitimi, satış ve müşteri hizmetleri, kritik bulut altyapısı ve güvenlik gibi konularda müşterilerimizle her gün yakın bir mesai içindeyiz. Onlara her şeyin uzaktan yapıldığı bu dünyaya uyum sağlamaları ve işlerini ayakta tutmaları için yardımcı oluyoruz.”

Microsoft’un kurumsal ve bireysel Office ürünlerinin gelirleri, sırasıyla yüzde 13 ve 15 oranında arttı. Uzaktan çalışma ve eğitim araçlarına olan talebin artması, Surface ve Windows’a da yaradı. Ancak Çin kaynaklı tedarik sorunları nedeniyle bu birimlerde belirgin bir büyüme görülmedi. Şirket, bilgisayar üreticilerinden gelen Windows gelirlerinin yıllık bazda yatay bir seyir izlediğini belirtti. Surface gelirleri ise sadece yüzde 1 oranında arttı.

Microsoft, koronavirüs salgınının olumsuz etkisini, tıpkı Facebook ve Google gibi, reklam gelirlerinde hissetti. Şirketin arama reklamlarından elde ettiği gelir, sadece yüzde 1 oranında arttı. Yine de, Microsoft için bu dönemde işlerin büyük ölçüde yolunda gittiği rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER