Teknoloji

Microsoft Invite toplantı ayarlamayı kolaylaştırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

invite-microsoft-270915

Microsoft’un geliştirdiği en son iOS uygulamalarından bir tanesi de Invite oluyor. Invite organizasyonlar arasında kolaylıkla küçük etkinlikler ve grup toplantıları oluşturmaya izin veriyor.

Herhangi bir e-posta adresiyle kayıt olduktan sonra Invite uygulaması içinden bir etkinlik oluşturabilir ve e-posta hesabının adres defterindeki kişilerden seçim yaparak istediğiniz herkesi davet edebilirsiniz. Ayrıca toplantı veya etkinlik için uygun zamanı davetlilerin oylamasına açabilirsiniz. Herkes uygun bir zaman üstünde uzlaştıktan sonra onların kendi takvimlerinde bu zamanın kaydı gösteriliyor.

Invite özellikle farklı şirketlerde çalışan insanların birbirleri arasında toplantıları ayarlamasını kolaylaştırmak amacıyla tasarlandı. Ne de olsa, farklı şirketlerde çalışanların birbirlerinin takvimlerini görmesi o kadar da kolay olmuyor.

Microsoft son zamanlarda Android ve iOS uygulamalarında yeni bir tasarım dili getirdi ve Invite uygulaması da bu tasarım dilinden izler taşıyor. Invite uygulamasında gezinmek kolay ve hızlı, ayrıca temel amacı dışında yük olarak nitelendirilecek bir işlevi veya özelliği de bulunmuyor.

Microsoft’un son zamanlarda gerçekleştirdiği satın almalar şirketin özellikle rakip mobil platformlarda olan rekabet gücünü biraz daha artırıyor. Geçtiğimiz şubat ayında satın alınan takvim uygulaması Sunrise, Aralık 2014’te satın alınan ve Outlook olarak yeniden çıkarılan mobil e-posta istemcisi Acompli ve geçen haziranda Microsoft bünyesine katılan yapılacaklar listesi uygulaması Wunderlist ile birlikte Microsoft güçlü uygulamaları bünyesine kattı, böylelikle hem tecrübe hem de hatırı sayılır kullanıcı kitlesine kavuştu.

Invite ise yukarıda saydığımız uygulamalardan farklı, çünkü bizzat Microsoft bünyesinde, şirketin Microsoft Garage olarak adlandırdığı birim altında geliştirildi. Bu birimde stajyerler, tasarımcılar, mühendisler ve Microsoft’un farklı birimlerinden çalışanlar bir araya geliyor, yeni fikirler üzerinde çalışmalar yapıyor ve geri bildirim toplamak amacıyla çalışmaların erken aşamada olsa bile yayınlıyor.

invite-microsoft-270915-2

Microsoft Garage, iletişimi sadece basit yazışmalar üzerinden görme amacıyla geliştirilen, mesajlaşma benzeri işleyen e-posta uygulaması Send’in arkasındaki grup olma özelliğini taşıyor. Aslında Invite da Garage’ın geçtiğimiz haziran ayında çıkardığı Tossup adlı, arkadaşlara akşam planları yapma imkanı sunan bir uygulama üzerinde inşa edilmiş gibi görünüyor. Bu uygulamaların büyük başarılara imza atmak gibi amaçları yok, ancak Microsoft’un standart çevresinin sınırları dışında çalışmak için yaratıcı açılma fırsatları sunuyor gibi görünüyor.

Diğer çoğu Garage uygulaması gibi Invite şu anda sadece ABD’de ve Kanada’daki iOS kullanıcılarına açık. Microsoft Android ve Windows Phone versiyonlarının da gelecekte çıkarılacağını kaydetti.

İLGİLİ HABERLER