Teknoloji

Microsoft Internet Explorer’ın kullanılmasını istemiyor

microsoft internet explorer

Microsoft Internet Explorer markasını tarihe gömme kararını bundan yaklaşık dört yıl önce uygulamaya koymuştu. Şirket, Windows 10‘da kullanıcıların karşısına varsayılan internet tarayıcısı olarak Edge‘i çıkarmıştı. Internet Explorer ise diğer Windows sürümlerinde yaşamını sürdürmeye çalışmış, ancak yeni web standartlarıyla desteklenmemişti. Internet Explorer’ı artık geride bırakmak isteyen Microsoft, hâlâ bu tarayıcıyı kullanmanın yol açabileceği riskleri bir yazıyla anlattı.

Şirket adına siber güvenlik uzmanı Chris Jackson tarafından kaleme alınan yazıda Internet Explorer’ın günümüzde bir internet tarayıcısından ziyade bir “uyumluluk çözümü” olduğu vurgulanıyor. Tarayıcının yeni web standartları için destek sunmadığının da altını çizen Jackson, geliştiricilerin de internet sitelerini test ederken Internet Explorer’ı listeye almadıklarını hatırlattı ve işletmelere Internet Explorer yerine modern internet tarayıcılarını tercih etmelerini önerdi.

Jackson’ın uyarısı yerinde olsa da, Microsoft’un modern internet tarayıcısı Edge’in beklentileri karşılamadığını da belirtmek gerekiyor. Edge, yola neredeyse dört yıl önce Windows 10 ile çıkmış olsa da, ne şirketler ne de geliştiriciler için tatmin edici bir deneyim sunamamıştı. Edge’in Windows 7 ve Windows 8’de olmaması da sistem yöneticilerinin işlerini zorlaştıran faktörlerden biri olarak öne çıkıyor.

Microsoft Internet Explorer kullanımını tamamen ortadan kaldırmak için çalışmanın yanı sıra Edge’in Chromium tabanlı versiyonunu da geliştiriyor. Testleri önümüzdeki haftalar itibarıyla başlayacak bu versiyonu Windows 7 ve Windows 8 üzerinde kullanmak da mümkün olacak. Bunun da Internet Explorer’ın kullanımını azaltma hedefine olumlu etki yapacağı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER