Teknoloji

Microsoft ilk Windows 8.1 güncellemesini 11 Martta yayınlayabilir

Microsoft Windows 8.1 için beklenen güncellemeyi nisandaki Build geliştirici konferansından önce yayınlayacak gibi görünüyor.

windows-8-1-tam-ekran-gorev-cubugu-230114

Bu hafta başında sızan ekran görüntüleri Microsoft’un Windows 8.1 güncellemesi için çalıştığını ortaya koymuştu. ZDNet de Windows 8.1 Update 1 olarak adlandırılan güncellemenin nispeten dar kapsamlı olduğunu ve 11 Martta Windows Update aracı üzerinden yayınlanacağını yazdı.

Windows Mağaza’dan dağıtılan uygulamaların masaüstü görev çubuğuna eklenebilmesinin yanı sıra, Update 1 bellek ve depolama alanı gereksinimlerini optimize edecek. ZDNet bu küçük düzenlemeler sayesinde Windows 8.1’in giriş seviyesi, küçük ekranlı tabletlerde de düzgün şekilde çalışabileceğini vurguladı.

Windows 8.1 güncellemesiyle geleceği söylenen diğer özellikler arasında eski tarz Başlat menüsü de bulunuyor. Ancak ZDNet bunun Update 1 kapsamında gelmeyeceğini, gelecek yıl beklenen ikinci güncellemeyle birlikte gelebileceğini dile getirdi. Bu durumda onun Threshold kod adıyla anılan ve Nisan 2015’te gelmesi beklenen Windows 9’un bir parçası olmasını bekleyebiliriz.

İlgili >> ZDNet

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER