Teknoloji

Microsoft IE11 Windows 8.1 ve Windows Phone 8.1 genelinde internet deneyimini bütünleştirecek

Microsoft Windows 8.1 Güncelleme paketiyle birlikte Internet Explorer 11 için de bir güncelleme getiriyor. Ayrıca Windows Phone 8.1 için de Internet Explorer 11’in yeni bir versiyonu sunulacak.

microsoft-ie11-guncelleme-040414-1

IE11’de dikkat çeken ilk değişiklik internette gezinmeye bir cihazdan başlayıp başka bir cihazda kalınan yerden devam etmek oluyor. Benzer özellik Chrome’da uzun süredir sunuluyor. Sadece sekmeler eşzamanlanmayacak, aynı zamanda kaydedilen şifreler ve yer imleri de cihazlar arasında eşitlenecek. Bu özellik mobil ve masaüstü tarayıcılarda çalışacak, Windows 8.1 ve Windows Phone 8.1’in aynı deneyimi ve temel Web standartlarını paylaşması sağlanacak.

Windows Phone 8.1’e özel olarak, Microsoft kullanıcıların IE11 ile birlikte en modern ve eksiksiz özelliklere sahip mobil internet tarayıcısına kavuşacağını kaydetti. Birden fazla cihazın eşzamanlanmasına ek olarak, WP8.1 için IE11 Windows deneyiminde varolan favori siteleri Başlangıç Ekranına sabitleme gibi özellikleri de bünyesinde barındıracak. Ayrıca sesli komutlar, Okuma Modu ve Gizli gözatma gibi özellikler de WP8.1 için IE11’de yer alacak.

microsoft-ie11-guncelleme-040414-2

Yüksek Tasarruf Modu adı verilen yeni bir mod sayesinde veri kullanımı yüzde 60 ila 80 oranında azaltılacak. Bu, görsel indirmelerinin azaltılması ve sadece görüntülenmek istenen içerikle ilgili unsurların indirilmesiyle sağlanacak.

Diğer yeni IE11 özellikleri arasında İşletme modu yer alıyor, bunun sayesinde belirli ve eski siteler için Internet Explorer 8 uyumluluğu sağlanacak. Ayrıca 22tracks ve FishGL destekleri de geliyor. Microsoft’a göre 22tracks dokunma işlevini ön plana çıkaran ve Avrupa çapında yeni çıkan şarkıları bulmaya odaklanan bir servis. FishGL dokunma dostu ve etkileşimli bir 3D grafik benchmark aracı.

IE11’in en son versiyonunu kullanmak için Windows Phone 8.1 veya Windows 8.1 Güncelleme paketini yüklemiş olmak gerekecek.

İlgili >> Microsoft

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER