Manşetler

Microsoft HTC’den Android telefonlarının Windows Phone versiyonlarını çıkarmasını istemiş

HTC şimdiye kadar Windows Phone 8X ve Windows Phone 8S olmak üzere iki farklı Windows Phone 8 cihazı çıkardı. Microsoft ise bu durumdan pek memnun olmasa gerek, HTC’den popüler Android cihazlarının Windows Phone işletim sistemli versiyonlarını da çıkarmasını istemiş.

htc-windows-phone-8x-inceleme-00001

Bloomberg’in haberine göre, Microsoft’un işletim sistemleri birimi şefi Terry Myersongeçtiğimiz ay HTC ile temasa geçmiş. Yönetici HTC’ye birçok Android cihazı için Android’in yanında Windows Phone’u da seçenek olarak sunup sunmayabileceklerini sormuş. Myerson’ın daha da ileri giderek HTC’yi kazanmak uğruna Windows Phone 8 lisans ücretlerini düşürme veya tamamen sıfırlama gibi seçenekler de sunduğu söyleniyor.

Ne HTC ne de Microsoft cephesinden bu konuşmalarla ilgili doğrulama gelmedi. Ancak bu şekilde haberlerin çıkması Microsoft’un mobil işletim sistemini daha fazla üreticinin cihazında görmek istediğini gösteriyor. Anlayacağınız, Nokia’nın akıllı cihazlar biriminin satın alınıyor olmasıyla birlikte donanım üretimi işine de girecek Redmond şirketi diğer üreticileri de elden çıkarmayı istemiyor.

Nokia dışında kalan diğer Windows Phone iş ortaklarının her biri aynı zamanda Android cihaz üreticisi olma sıfatını da taşıyor. Piyasanın durumuna baktığımızda da Android cihaz üretiminin çok daha kârlı bir iş olduğunu görüyoruz. Bu nedenle Microsoft’un iş ortaklarının çoğu yaklaşık bir yıldır söz konusu Windows Phone olunca sessiz kalmayı tercih ediyor, fazla seçenek sunmuyor. Sonuç olarak meydan Nokia’ya kalmış durumda.

HTC’nin Android cihazlarının Windows Phone yüklü versiyonlarını sunması Microsoft’un işletim sistemine biraz “ikinci” havasını yükleyecektir. Ancak Redmond şirketi bu küçük detayı çok fazla önemsemiyor gibi görünüyor. Aslına bakarsanız, HTC One kasasına sahip bir telefonda Windows Phone da fena gözükmez, değil mi?

İlgili >> Bloomberg

İLGİLİ HABERLER