Teknoloji

Microsoft HoloLens 3 için çalışmaya devam ediyor

microsoft hololens 3

Geçtiğimiz hafta gündeme gelen iddiaya göre, Microsoft HoloLens 3 karma gerçeklik başlığını geliştirmekten vazgeçmişti. Ancak yazılım devinin karma gerçeklik biriminin yöneticisi tarafından yapılan bir paylaşım, böyle bir durumun söz konusu olmadığını gösteriyor.

Microsoft’un karma gerçeklik şefi Alex Kipman, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda endişeli bir takipçisine “İnternette okuduğuna inanma” şeklinde yanıt verdi. Kipman, yanıtında şu ifadeler yer alıyor: “HoloLens müthiş bir performans sergiliyor. Ve internete bakarsanız HoloLens 2’nin iptal edildiğine dair haberler de görürsünüz. Son baktığımda bu ürünü başarıyla çıkarmıştık.”

Microsoft’un HoloLens 3’ten vazgeçtiği söylenti geçtiğimiz hafta Business Insider tarafından ortaya atılmıştı. Şirket Business Insider’ı resmi olarak da yalanladı: Microsoft sözcüsü Frank Shaw’un imzasıyla Business Insider’a gönderilen açıklamada, HoloLens’e ve HoloLens’e olan bağlılıklarının sürdüğünü belirtti. Shaw, HoloLens’in karma gerçeklik ve metaverse gibi gelişmekte olan alanlara dair planlarında önemli bir yer tuttuğunun da altını çizdi.

Shaw da Kipman da Microsoft’un Samsung ile birlikte başka bir karma gerçeklik başlığı geliştirdiği iddiası hakkında bir şey söylemedi. Buna ek olarak, Microsoft’un karma gerçeklik ekibinde yaşandığı iddia edilen ayrılıklar konusunda da açıklama yapılmadı. İddiaya göre, Kipman’ın ekibinden geçtiğimiz yıl yaklaşık 100 kişi ayrıldı ve bunların önemli bir kısmı da Meta’ya transfer oldu.

HoloLens 3 için çalışmaların sürdüğünü belirten Microsoft, metaverse alanındaki hedefleri konusunda da iddialı görünüyor. Şirketin CEO’su Satya Nadella, geçtiğimiz ay “İnternetin yeni dalgasını yakalamak konusunda iyi bir yerdeyiz” ifadesini kullanmıştı.

İLGİLİ HABERLER