Teknoloji

Microsoft HoloLens 3 planlarını rafa mı kaldırdı?

microsoft hololens 3

Karma gerçeklik konusunda ortaya sağlam bir strateji koymayı başaramayan Microsoft’ta HoloLens’in geleceği de belirsiz görünüyor. Business Insider sitesinin haberine göre, Microsoft son aylarda HoloLens 3 ile ilgili planlarını rafa kaldırdı. Siteye konuşan kaynaklardan biri, bunun HoloLens için yolun sonu olduğuna inanıyor.

Microsoft’un yeni bir karma gerçeklik başlığı geliştirmek için Samsung ile iş birliği yapacağı da iddialar arasında yer alıyor. Bu anlaşmanın karma gerçeklik biriminde bir iç bölünme oluşturduğu belirtiliyor.

Microsoft sözcüsü Frank Shaw ise HoloLens için yolun sonunun geldiği iddiasını reddetti. Başlığın şirketin karma gerçeklik ve metaverse gibi gelişen kategorilere dair planlarında önemli bir yeri olduğunu söyleyen Shaw, “HoloLens’e ve HoloLens’in geleceğine inanmaya devam ediyoruz” ifadesini kullandı. Samsung ile iş birliği konusunda ise Microsoft’tan herhangi bir açıklama gelmedi.

The Business Insider’a konuşan karma gerçeklik birimi çalışanları, hangi alana odaklanılacağı konusunda birim içinde farklı görüşlerin olduğunu belirtti. Bazı çalışanların donanım alanındaki faaliyetlerin yoğunlaştırılmasını, bazı çalışanların da yazılıma odaklanılmasını istediği belirtildi.

Microsoft’un metaverse konusunda hedeflerinin büyük olduğu biliniyor. Yazılım devi, Activision-Blizzard’ı satın aldığını duyururken de oyunların metaverse için platform geliştirmeye yardımcı olacağını belirtmişti. Bu nedenle Microsoft HoloLens 3 ve genel olarak HoloLens’ten kısa vadede vazgeçmesi pek mantıklı görünmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER