Teknoloji

Microsoft Groove Music Android ve iOS uygulamalarını 1 Aralık’ta kapatacak

microsoft groove musicMicrosoft Groove Music servisini aylar önce emekliye ayırmıştı. Buna rağmen, servisin uygulamaları kullanıcıların kişisel dosyalarını dinleyebilmeleri için açık kalmaya devam etmişti. Ancak bu durum da 2018 bitmeden, kısmen de olsa, değişecek.

Microsoft’tan yapılan açıklamada, Groove Music’in iOS ve Android uygulamalarının bugün itibarıyla uygulama mağazalarından kaldırılacağı belirtildi. Hâli hazırda cihazlarda yüklü bulunan uygulamaların ise 1 Aralık’tan itibaren çalışmayacağı ifade edildi. 1 Aralık’tan sonra kullanıcıların şarkılarını başka yere taşımak veya dinlemek için OneDrive’dan yararlanması gerekecek.

Groove Music’in PC, Windows telefonlar ve Xbox One için hazırlanan Windows 10 uygulaması ise kullanıcıların kişisel koleksiyonlarındaki şarkıları dinleyebilmesi için çalışmaya devam edecek. Dolayısıyla ortada temelli bir kapanma olmadığını söylemek gerekiyor.

Microsoft Groove Music desteğini sadece kendisine ait platform ve cihazlarla sınırlı tutarak, kendisi adına doğru bir hamle yapmış gibi görünüyor. Spotify ve Apple Music gibi servislerle girdiği savaşı kaybeden Groove Music’te ısrarcı olmanın Microsoft’a fayda sağlamayacağı uzun bir süre önce anlaşılmıştı.

İLGİLİ HABERLER