EğlenceTeknoloji

Microsoft’un Google Stadia’ya cevabı E3 2019’da gelecek

microsoft xbox games showcase 2023

Google yeni bulut oyun platformu Stadia‘yı GDC 2019’da düzenlediği etkinlikte duyurmuştu. Bu etkinliği Microsoft da yakından takip etmiş gibi görünüyor. Şirketin oyun bölümünün şefi Phil Spencer, Xbox ekibine gönderdiği bir notta Google’ın duyurusuna E3 2019’da karşılık vereceklerini belirtti. Spencer, mesajında “Google bugün büyük bir haber verdi ve bizim büyük haberler vereceğimiz E3 için önümüzde iki ay daha var” ifadesini kullandı.

Thurrott tarafından yayınlanan mesaj, Spencer’ın Google’ın duyurusundan genel olarak memnun olduğunu gösteriyor. Google’ın duyurusunun Microsoft’un bundan iki yıl önce girdiği yolu onayladığını belirten tecrübeli yönetici, duyuruda çok büyük bir sürpriz olmadığını ifade etti. Google’ın Stadia’da YouTube’dan yararlanma yöntemi ise Spencer’ı etkileyen unsurlar arasında öne çıkıyor. Google Asistan’ın kullanımı ve Wi-Fi destekli oyun kumandası da Spencer’ın hoşuna gitmiş gibi görünüyor.

Microsoft ve Google’ın rakip olduğu alanlara bir yenisi daha eklendi

Microsoft da hâlihazırda xCloud adıyla anılan bir bulut oyun platformu üzerinde çalışıyor. xCloud da oyunları telefonda, tablette, PC’de ve TV’de oynama imkânı sunarak Stadia’ya rakip olacak. Kısa süre önce ilk demosu gerçekleştirilen xCloud’un testleri de bu yıl içinde başlayacak.

Spencer’ın mesajı, bulut oyun kategorisinde savaşın başlamak üzere olduğunu gösteriyor. Microsoft ve Google hâlihazırda bulut servisleri, üretkenlik uygulamaları ve dizüstü bilgisayarlar gibi pek çok alanda birbirlerine karşı mücadele ediyor. Bulut oyun deneyimi de bu listedeki en yeni cephe olmuşa benziyor.

İLGİLİ HABERLER