Manşetler

Microsoft Foursquare yatırımıyla Bing ve Windows’un gelişimine katkıda bulunacak

Aylar süren spekülasyonların ardından Microsoft’un Foursquare’e yapacağı yatırım nihayet resmiyet kazandı. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, iki şirket arasındaki yatırım anlaşması bir stratejik ortaklığı da beraberinde getiriyor. Microsoft’un 15 milyon dolarlık yatırımı Foursquare’e operasyonlarını sürdürmesi için gerekli kaynağı sağlarken, yazılım devine de büyük bir konum tabanlı veri hazinesine erişim imkanı verecek.

foursquare-windows-8

Foursquare’den yapılan açıklamada Microsoft’un Foursquare’e ait verileri mobil servislerinde ve Bing arama sonuçlarında kullanacağı belirtildi. Halihazırda Windows ve Windows Phone platformlarında bulunan Foursquare uygulamasına ek olarak, Microsoft’un Foursquare verilerini doğrudan Windows ve Windows Phone’a entegre etmesi öngörülüyor. Foursquare markasının bilinirliği de göz önüne alınınca bu hamlenin Microsoft’a Google ve Apple gibi şirketlerle konum verileri pazarında girdiği rekabette avantaj sağlaması bekleniyor.

Foursquare CEO’su Dennis Crowley yaptığı açıklamada Microsoft yatırımının diğer şirketlerle olan anlaşmalarını etkilemeyeceğinin altını çizdi. Geçtiğimiz aralık ayında 35 milyon dolar yatırım alan şirket için, Microsoft’tan gelen 15 milyon dolarlık yatırım da ciddi bir gelir kaynağı anlamına geliyor. Foursquare’in mevcut değeri ise bu son anlaşmanın ardından yaklaşık 650 milyon dolar olarak gösteriliyor.

İlgili >> The Wall Street Journal, Foursquare

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER