Teknoloji

Dennis Crowley Foursquare’deki görevini bırakıyor

dennis crowley foursquare

Foursquare’in kurucusu ve eski CEO’su Dennis Crowley, Foursquare bünyesindeki tam zamanlı görevlerini bırakma kararı aldığını açıkladı. Crowley, şirketin yönetim kurulunda yer almayı ise sürdürecek.

Crowley’nin Medium hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Yola 2009’da East Village’daki evimin mutfak masasında çıkmıştık. 2021’de ise dünyanın dört bir yanında 400 çalışanı olan bir şirkete dönüştük. Bir ‘Çapulcu Haritası’ yaparak ‘gerçek dünyayı oyuna dönüştürme’ ve ‘Clippy’nin hipster versiyonunu oluşturma’ hedefleriyle kurduğumuz yapı, dünyanın önde gelen konum teknolojisi platformlarından birine dönüştü. Binlerce uygulama ve dünyanın dört bir yanındaki en önemli markalar, bizim konum hizmetlerimizden faydalanıyor.”

Crowley ve Naveen Selvadurai, Foursquare’i 2009’da bir akıllı telefon uygulaması olarak hayata geçirmişti. Foursquare, telefonun yerleşik GPS’inden faydalanarak kullanıcıların konum bildirimi (check-in) yapmasını mümkün hâle getirmişti. Konum verisi toplama işini oyunlaştıran Foursquare, farklı ödüllerle kullanıcılarını yer bildirimi yapmaya teşvik etmişti. Bazı mekanlar da Foursquare’de yer bildirimini teşvik eden fiziksel hediyeler vermeye başlamıştı.

Foursquare, 2014’te Swarm uygulamasını çıkararak check-in deneyiminden uzaklaşmış ve odak noktasını kurumsal hizmetlere kaydırmıştı. Çok geniş kapsamlı bir konum verisine sahip olan Foursquare, Pligrim SDK aracılığıyla bu verileri başka şirketlere açıyor. Foursquare’in müşterileri arasında Uber, Twitter, Snapchat, WeChat ve Apple yer alıyor.

Dennis Crowley, ailesiyle daha fazla zaman geçirmek ve hâlâ yapmak istediği çok fazla şey olduğu için Foursquare bünyesindeki günlük görevlerini bırakma kararı aldığını belirtti. Crowley, yapmak istediği şeylerin 2021’in Foursquare’ine uygun olmadığını dile getirmeyi de ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER