Teknoloji

Microsoft Flow iOS uygulaması yayınlandı

microsoft flow iosMicrosoft, kısa bir süre önce IFTTT ile rekabet edebilmek adına Flow isimli iş akışı yönetim aracını hayata geçirmişti. Ancak Flow’un iOS ve Android platformlarını desteklemiyor olması önemli bir eksiklik olarak nitelenmişti. Ancak bu durum, Microsoft Flow iOS uygulamasının yayınlanmasıyla değişiyor.

Microsoft Flow, tek bir arayüzü kullanarak farklı bulut servisleri üzerinde iş akışı oluşturmayı mümkün kılıyor. Bu iş akışları sayesinde kullanıcılar dosya eş zamanlamasını, uyarıları ve görevlerini otomatik biçimde gerçekleştirebiliyor. Flow büyük ölçüde Microsoft’un araçlarıyla sunulan çözümler üzerine odaklanıyor. IFTTT ve diğer rakip servisler ise daha fazla sayıda platformu destekliyor.

Flow, Microsoft’un Office 365, Dynamics CRM, PowerApps ve Yammer gibi araçlarını destekliyor. MailChimp, GitHub, Salesforce ve Slack gibi servisler de Flow’un kapsama alanı içinde bulunuyor.

Microsoft Flow’u yükleyip gerekli konfigürasyonları oluşturan kullanıcılar, patronları kendilerine bir e-posta gönderdiğinde bundan SMS ile haberdar olabiliyor. Yine Flow sayesinde Twitter aramaları bir Excel dosyasına kaydedilip paylaşılabiliyor. Instagram’dan Dropbox’a fotoğraf kopyalamak veya OneDrive’dan SharePoint’e doküman aktarmak mümkün oluyor.

Microsoft Flow iOS uygulamasını Android versiyonu takip edecek

Microsoft Flow iOS uygulaması, kullanıcılara daha önce oluşturdukları iş akışlarına iOS cihazları üzerinden erişim fırsatını veriyor. Uygulamada bulunan etkinlik akışı, son Flow aksiyonlarının bir arada görülmesini sağlıyor. Uygulama, push bildirim desteği sayesinde önemli iş akışlarının kullanımda olduğunda kullanıcıları haberdar ediyor. Microsoft uygulamanın Android versiyonunu geliştirmek için de çalışmalarını sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER